Ljiljana Blagojević: Zlatni platan znači da nisam otpisana | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Ljiljana Blagojević: Zlatni platan znači da nisam otpisana

Izvor: Glas Srpske | Datum:08.08.2017.

Nagrade mnogo znače kada ste jako mladi, ali i kada dođete u neke zrelije godine. U mladosti priznanja garantuju da ste dobrodošli u branšu, a u mojim godinama poručuju da niste otpisani. Često se šalim na svoj račun pa sam tako reagovala i na vest da sam dobila "Zlatni platan" u Trebinju.

Ovako je za "Glas Srpske" svoje novo priznanje prokomentarisala slavna glumica i prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu Ljiljana Blagojević. Rado viđena u Republici Srpskoj, ova glumica često gostuje na festivalima, a organizatori Festivala mediteranskog i evropskog filma u Trebinju ove godine dočekuju je sa nagradom.

Blagojevićeva je tako obogatila svoju kolekciju značajnih priznanja među kojima su "Carica Teodora", "Žanka Stokić", "Zlatna kolajna", "Zlatna mimoza", "Joakim Vujić", "Bora Stanković".

- "Zlatni platan" je jedna izuzetno lepa nagrada, prestižna i meni jako draga, jer stiže iz kraja odakle su moji. Raduje me što je zajedno sa mnom dobio i moj kolega Igor Galo, koji je divan glumac i veliki čovek - kaže Blagojevićeva.

Glumica koja decenijama oduševljava filmsku i pozorišnu publiku, od prvih ostvarenja poput "Sjećaš li se Doli Bel", do danas predano radi u teatru i snima filmove i serije.

- Igram u svojim redovnim predstavama u nacionalnom teatru. Imala sam neke ponude za snimanja za septembar. Međutim, uvek odvojim leto i septembar da se odmorim od cele godine koja je haotična jer mnogo radim. Nisam našla zajednički jezik sa ljudima koji rade jednu novu seriju, ali imam neke druge opcije za film i televiziju. Naravno, dok ne potpišem ugovore nikada ne govorim o budućim projektima - priča Blagojevićeva koju televizijska publika pamti po ulogama u serijama "Doktorka na selu" i "Bolji život".

Među rolama koje je ostvarila je i uloga kraljice Drage Mašin u TV seriji "Kraj dinastije Obrenović". Dok ljeto koristi da se odmori i pripremi za radnu jesen, njen kalendar je prepun igranja na matičnoj sceni, ali i brojnih gostovanja.

- Što je najvažnije, ima posla, a očekuje me i dosta odlazaka u druge gradove. Osim toga, i dalje se bavim pedagoškim radom, vodim već drugu godinu glume, što me takođe raduje - završila je priču Blagojevićeva.

Pozorište

Ljiljana Blagojević je u pozorištu odigrala više od pedeset uloga. Talenat i umijeće dokazala je u predstavama "Lekcija", "Žak ili pokornost", "Galeb", "Đeneral Milan Nedić", "Virus", "Ljubinko i Desanka", "Velika drama", "Ožalošćena porodica", "Zečji nasip" i brojnim drugim.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: