Trebinje domaćin FILMSKOG KAMPUSA: Među učesnicima i filmski velikani Zdravko Šotra i Slobodan Šijan | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje domaćin FILMSKOG KAMPUSA: Među učesnicima i filmski velikani Zdravko Šotra i Slobodan Šijan

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.10.2017.

Trebinje će od 10. do 14. oktobra biti domaćin „Filmskog kampusa“, uz učešće tridesetak studenata iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore, te istaknutih filmskih umjetnika, pedagoga, istoričara filma i filmskih arhivista, saopšteno je iz Kinoteke Republike Srpske, koja ove godine edukativni program za studente organizuje u partnerstvu sa Gradom Trebinjem.

U fokusu ovogodišnjeg programa biće filmsko stvaralaštvo istaknutih reditelja Zdravka Šotre i Slobodana Šijana, a dvojica filmskih velikana, iza kojih su brojna kultna djela domaće kinematografije, biće i učesnici „Kampusa“ u Trebinju.

U neposrednom kontaktu sa dokazanim filmskim stvaraocima, iskusnim pedagozima i istraživačima filma, učesnici „Filmskog kampusa“ imaće priliku za dodatno profesionalno usavršavanje, međusobno upoznavanje i druženje, te razmjenu iskustava kroz predstavljanja i debate o filmovima.

Među predavačima na „Kampusu“ biće i urednik Dokumentarnog programa RTS-a, filmski i tv reditelj Dragan M. Ćirjanić, dramaturg Slavko Milanović, direktor Jugoslovenske kinoteke i umjetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić, višestruko nagrađivani scenarista i reditelj Vladimir Perović, istaknuti bh. reditelj Pjer Žalica, upravnik Arhiva Jugoslovenske kinoteke Aleksandar Saša Erdeljanović, viši stručni saradnik u Arhivu Jugoslovenske kinoteke Božidar Marjanović.

Radni dio „Kampusa“ biće održan od 11. do 14. oktobra u dnevnim terminima, dok je u večernjim časovima revijalni filmski program, koji je dostupan i trebinjskoj publici.

Termini od 18:30 časova rezervisani su za dokumentarni program, a od 20:00 časova za igrani film.

„Kampus“ će svečano biti otvoren u Kulturnom centru Trebinje u utorak, 10. oktobra, u 19:00 časova, nakon čega će biti prikazan film „Santa Maria della Salute“, što će ujedno biti i trebinjska premijera ovog filma, kojoj će prisustvovati i autor Zdravko Šotra.

Generalni pokrovitelj „Filmskog kampusa“ je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: