Foča dobila moderan bioskop-multipleks | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Foča dobila moderan bioskop-multipleks

Izvor: RTRS | Datum:08.11.2017.

Nakon Banja Luke, Prijedora i Andrićgrada, i Foča je dobila moderni bioskop - multipleks koji će se sastojati od tri sale – jedne velike i dvije manje sa 255 mjesta u Centru za kulturu i informisanje.

Srodna slika

Projekcijom filma „Sjećaš li se Doli Bel“ od 16 časova u Foči svečano će biti otvorena velika sala Bioskopa “Doli bel” sa 175 sjedišta i modernom audio-video opremom kao i u svjetskim centrima za projekcije filmova, a ulaz je besplatan.

Svečanom otvaranju, kako je najavljeno, prisustvovaće Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske i režiser Emir Kusturica.

Filmovi će biti prikazivani svakodnevno u u dva termina od 18 i 20 časova, a publika će imati priliku da prati najnovija filmska ostvarenja po cijeni od četiri marke.

Na spratu Centra za kulturu i informisanje uskoro će biti opremljene i dvije sale multipleksa “Doli Bel” sa 50 odnosno 30 mjesta.Ukupna vrijednost investicije je 1.200.000 maraka.

Bioskop je rezultat dogovora koji su u aprilu postigli predstavnici Centra za kulturu i informisanje i Opštine Foča sa proslavljenim srpskim režiserom Emirom Kusturicom i preduzećem “Lotika.

Prostor je Preduzeću “Lotika” dat na desetogodišnje korišćenje uz mogućnost produženja ugovora za dodatnih pet ili deset godina. Centar za kulturu i informisanje Foča će moći da koristi sale multipleksa za svoju scensku djelatnost.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: