Podrška za 19 projekata iz oblasti kulture | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Podrška za 19 projekata iz oblasti kulture

Izvor: Glas Srpske | Foto: Thinkstock | Datum:13.12.2017.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate Javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću u ovoj godini, na osnovu kojeg će podržati 19 projekata.

Ilustracija (Foto: Thinkstock) -

Biće podržano 18 projekata koji se odnose na decentralizaciju u kulturi i jedan projekat koji se odnosi na međunarodnu saradnju, za šta je obezbijeđeno 111.656 maraka.

- Projekti decentralizacije u kulturi promovišu umjetničke i kulturne sadržaje visokog kvaliteta domaće produkcije u srednje razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave - saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Iz Ministarstva su naveli da su projekti međunarodne saradnje podrška organizacijama, udruženjima i ustanovama kulture koji koriste sredstva inostranih fondova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: