Milica Dimitrić izvela monodramu „Ona“: Pozorište jeste istina | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Milica Dimitrić izvela monodramu „Ona“: Pozorište jeste istina

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:28.12.2017.

U Kulturnom centru Trebinje sinoć je monodramu „Ona“ izvela mlada glumica Milica Dimitrić, koja posljednjih godina živi i radi u našem gradu.

Kamerno izvođenje ostvarenja, nastalog kao odgovor na ispitni zadatak na temu „Ja u svijetu glume“ na banjalučkoj Akademiji umjetnosti i baziranog na tekstovima vladike Nikolaja Velimirovića, trebinjska publika je toplo prihvatila.

„To je bio moj glumački zadatak sa studija, priča je o glumi, muzici i meni, jednim dijelom. Moja prva asocijacija bila je vladika Nikolaj, okosnica cijele priče jesu njegova djela. Što iz ličnih razloga, ali i glumačkih pobuda, bavim se i temom majke, to je neiscrpna tema, bliska svima“, pojašnjava Milica.

Dobra interakcija sa publikom joj je, priznaje, bila snažna podrška jer njena monodrama nema dramsku priču već je rađena u ispovijednoj formi.

„Glumac treba da bude iskreno biće. Otud se istina ne postavlja na sceni, pozorište jeste istina“, priča ova mlada glumica, koju trebinjska publika pamti po liku Bise iz diplomske predstave, komedije „Matičar“.

Priznaje da joj je najteže bilo igrati monodramu „Ona“ prošle godine, pred svojim učenicima u Muzičkoj školi Trebinje, gdje predaje violu, zbog „autoriteta u ogoljenoj formi“.

Nakon Banjaluke, Trebinja i Bileće, raduje se novim igranjima ovog komada, iako se samokritično preispituje da li je izabrana forma dovoljno prijemčiva za širu publliku.

Gluma joj je, kaže, omogućila da pronađe jedan skriveni dio u sebi, dijete koje se igra i koje može i da pogriješi. Jer, griješe svi, zašto ne bi i glumačko biće?

Vjeruje u sebe, mada još ne zna u kom smjeru će je umjetnička stremljenja odvesti.

„Ono što je sigurno, radiću na sebi, ne može sredina i ljudi da budu toliko negativni, koliko ti možeš da budeš progresivan i pozitivan, svaki trud se na kraju isplati, vjerujem da su velike stvari pred nama, mladima“, optimistično zaključuje mlada glumica.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: