Uspjesi i veliki planovi na polju kulture u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Uspjesi i veliki planovi na polju kulture u Trebinju

Izvor: Nezavisne novine | Datum:12.01.2018.

Preko 700 različitih kulturnih sadržaja organizovano je u prošloj godini u trebinjskom Kulturnom centru, a najposjećenije su bile projekcije filmova domaće produkcije i predstava trebinjskog Gradskog pozorišta „Pisac porodične istorije“.

Prema riječima urednika umjetničkog programa Kulturnog centra Trebinje Miljana Vukovića, samo je kroz pozorišnu salu u 2017. godini prošlo preko 10.000 posjetilaca, dok je u bioskopskoj sali bilo 548 projekcija 75 filmova različitih žanrova.

„Iako sa kulturnim manifestacijama nismo išli po svaku cijenu, odnosno vršio se odabir onoga što se nudi publici, broj organizovanih programa prošle godine je bio znatno veći nego ranije“, istakao je Vuković.

Dodao je da su se po gledanosti od filmova izdvojili „Na mliječnom putu“ Emira Kusturice, film sa Slavkom Štimcem „Ime Dobrica, prezime nepoznato“, te gostovanje „The Books of Knjige“ u Trebinju.

Kaže da se rekonstrukcijom cijele zgrade Kulturnog centra stekla i mogućnost prikazivanja komplikovanijih i zahtjevnijih ostvarenja svih vrsta umjetnosti, poput 3D filmova.

Napomenuo je da je organizovano i nekoliko značajnih izložbi, među kojima je i multimedijalna izložba „Utopijski prostor“ Igora Bošnjaka iz Trebinja.

Dodao je da bi ovoga ljeta trebalo da zaživi i ljetna scena Kulturnog centra, a planira se i novi projekat – Festival i radionice klasične muzike, u kome će učestvovati i profesori i studenti iz Amerike.

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: