Ljetna scena u Trebinju uskoro u novom ruhu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Ljetna scena u Trebinju uskoro u novom ruhu

Izvor: Glas Srpske | Datum:30.01.2018.

Kulturni centar u Trebinju protekle godine organizovano je 700 različitih kulturnih sadržaja, a najgledaniji su bili filmovi domaće produkcije i predstava trebinjskog Gradskog pozorišta - "Pisac porodične istorije".

 Urednik umjetničkog programa Kulturnog centra Trebinje za 2018. godinu Miljan Vuković najavljuje brojne planove za ovu godinu.

"Planiramo obnavljanje ljetne scene Kulturnog centra, kao i festival klasične muzike, koji bi trebalo da bude održan na ljeto. Na festivalu će učestvovati i profesori i studenti iz Amerike" - najavio je Vuković.

Vuković kaže da je samo kroz pozorišnu salu u 2017. godini prošlo više od 10.000 ljudi, a da je u bioskopskoj sali bilo 548 projekcija 75 filmova različitih žanrova.

"Broj organizovanih programa prošle godine je bio znatno veći nego ranije. Prošla godina je bila prva nakon rekonstrukcije Kulturnog centra, pa smo željeli da izađemo u susret svima koji su htjeli da organizuju neki sadržaj da to urade u ovoj ustanovi ",istakao je Vuković.

Dodaje da je među najgledanijim predstavama bila i "Kraljević Marko i Musa Kesedžija", dok su se po gledanosti od filmova izdvojili "Na mliječnom putu" i "Ime Dobrica, prezime nepoznato".

-"Publika je punila sale i na projekcijama filmova iz žanra naučne fantastike, dok su pojedina holivudska ostvarenja imala malu gledanost. Trebalo bi da počne i prikazivanje filmova u 3D tehnologiji, za šta imamo tehničke uslove", kazao je Vuković.

 On napominje da je organizovano i nekoliko značajnih izložbi, među kojima je i multimedijalna izložba "Utopijski prostor" Igora Bošnjaka iz Trebinja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: