Dragan Čavić: Savez za promjene traži posebnu sjednicu NS RS o aferi „Snimak“ | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Dragan Čavić: Savez za promjene traži posebnu sjednicu NS RS o aferi „Snimak“

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:06.06.2015.

Lider NDP i poslanik u NSRS Dragan Čavić rekao je danas u Trebinju da su poslanici Saveza za promjene pokrenuli inicijativu za zakazivanje posebne sjednice NSRS na kojoj bi se otvorila rasprava o pitanju afere “Snimak” i svega što se dešavalo u konstituisanju skupštinske većine.

IMG_5754“Imamo dovoljno potpisa da možemo predsjedniku Skupštine Nedjeljku Čubriloviću u ponedjeljak 8.juna uputiti zahtjev za sazivanje vanredne sjednice. Kada predamo ovu inicijativu, predsjednik NSRS je do njedjelje obavezan da sazove sjednicu kolegijuma i utvrdi precizan termin održavanje sjednice. Mi tažimo da to bude prije nastavka redovne sjednice koja je prekinuta prošlog mjeseca”, istakao je Čavić.

On kaže da je dobio usmena obećanja i stav predstavnika vladajućih stranaka da će podržati ovu inicijativu.

“Ja lično kao narodni poslanik, 18. novembra prošle godine sam podnio krivičnu prijavu protiv premijerke RS Željke Cvijanović i nepoznatih lica u vezi afere oko kupovine poslanika. Dostavio sam kopiju audio snimka glavnom okružnom tužiocu u Banjaluci, direktoru policije sa zahtjevom za istragu, SIPI gdje su mi odgovorili da ovaj slučaj nije u njihovoj nadležnosti već su ga proslijedili u Specijalno tužilaštvo i do danas nisam dobio odgovor šta je učinjeno”, naglasio je Čavić i dodao da je sramotno da do ovog trenutka ne postoji epilog situacije u kojoj je skupštinska većina konstitusana na način da su dva poslnika kupljena.

„SNSD i njegovi partneri danas imaju tjesnu skupštinsku većinu od 42 poslanika i vrlo je izvjesno da će posegnuti sa opcijama da poslanike dobijaju na sličan način kao i prilikom konstituisanja skupštinske većine u NSRS. Mi ćemo koristiti sva politička sredstva da se to spriječi, a s druge strane nastojimo da formiramo novu skupštinsku većinu, te da rezultat tog formiranja bude izbor novog skupštinskog rukovodstva u NSRS i izglsavanje nepovjerenja Vladi RS. Ova vlada nema povjerenja nikoga osim Milorada Dodika. Ovdje je riječ o najnesposobnijoj Vladi od kada postoji RS, a direktna posljedica njihove nesposobnosti je ovakvo stanje u društvu”, naveo je Dragan Čavić lider NDP i narodni poslanik u NSRS na današnjoj konferenciji za novinare ove stranke u Trebinju.

On je podvukao da je skupštinska većina pod velikim upitnikom, što najbolje ilustruje činjenica da je nastavak zasjedanja zadnje redovne sjednice, predsjednik skupštine odgodio za mjesec dana, odnosno za 23.jun. “Realno je očkivati da ćemo do ljetne pauze imati svega jednu sjednicu što je u svakom slučaju zanemarivenje parlamentarnog rada. Kada je riječ o stavu NDP-a po ovom pitanju, jasno smo opredijeljeni da sa osnovnim članicama Saveza za promjene učestvujemo u rušenju režima, što nikada nismo ni krili. Ako bude potrebno koristićemo i vanparlamentarne oblike političke borbe”, podvukao je Čavić, dodavši da sa druge strane od Saveza za promjene očekuju da u doglednom vremenu postigne generalni dogovor o zajedničkom djelovanju ne samo na nivou BIH, već i RS, te da zajedno izađu na lokalne izbore iduće godine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: