Ljubinjski odbornici zasjedaju u ponedjeljak, bilećki u utorak | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ljubinjski odbornici zasjedaju u ponedjeljak, bilećki u utorak

Izvor: Herceg TV | Datum:17.02.2018.

Redovna 12. sjednica Skupštine Opštine Ljubinje održaće se u ponedjeljak, 19. februara, sa početkom u 10 časova. Predloženi dnevni red ima 12 tačaka. Najbitnija je svakako ona o Budžetu i Programu kapitalnog investiranja Opštine Ljubinje za 2018. godinu.

Ljubinjski odbornici razmatraće i Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Opštine, te prijedlog Odluke o sufinansiranju projekta „Izgradnja sistema navodnjavanja“ na teritoriji opštine Ljubinje. Oni će dati i mišljenje o pokretanju postupka eksproprijacije, a razmatraće i prijedloge Odluke o investiranju u projekat „Asfaltiranje ulica u naseljenom mjestu Vinogradi" i Odluke o naknadi odbornika Skupštine Opštine Ljubinje za vršenje odborničke dužnosti.

Prijedlog Rješenja o izboru kandidata za članove školskih odbora Osnovne škole „Sveti Sava“ i JU Srednjoškolski centar „Svetozar Ćorović“ u Ljubinju u ime jedinice lokalne samouprave, kao i Prijedlog rješenja statusa zakupa preduzeća „Soko-Paneli“ Ljubinje, takođe će biti razmatrani na zakazanoj sjednici.

Osma redovna sjednice Skupštine opštine Bileća održaće se u utorak, 20. februara. Pred bilećkim odbornicima naći će se 12 tačaka dnevnog reda.

Pored toga što će razmatrati ostavku predsjednika Skupštine opštine, odbornici će, prema predloženom dnevnom redu, razmatrati Odluke o prenosu na upravljanje i raspolaganje postrojenja za preradu gradskih i industrijskih otpadnih voda za područje grada Bileća Javnom preduzeću „Prečistač otpadnih voda“, te isknjižavanju glavnog kolektora iz knjigovodstvene evidencije Opštine Bileća i prenosu na upravljanje i raspolaganje Javnom preduzeću „Prečistač otpadnih voda“

Razmatraće se i donošenje Odluke o raspisivanju ponovnog konkursa za izbor direktora te konkursa za izbor članova Upravnog odbora JZU „Sveti Luka“ Bileća. Na dnevnom redu su i donošenje Odluke o usklađivanju akata o osnivanju JU „Centar za informisanje Bileća“ i prijedlog Investiciog programa za 2018. godinu kao i donošenje Odluke o usvajanju istog. Pred 19 odbornika bilećkog parlamenta je i donošenje Odluke o komunalnoj naknadi i Odluke o utvrđivanju Nacrta Plana parcelacije „Krtine“ Bileća.

Sjednica počinje u 10 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: