Ljubinje: Usvojen budžet od 2.308.000 KM i kreditno zaduženje od 600.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ljubinje: Usvojen budžet od 2.308.000 KM i kreditno zaduženje od 600.000 KM

Izvor: SRNA | Datum:19.02.2018.

Odbornici Skupštine opštine Ljubinje usvojili su danas budžet za ovu godinu u iznosu od 2.308.000 KM, ali i odluku o kreditnom zaduženju opštine u iznosu od 600.000 KM.


U obrazloženju odluke navedeno je da bi sredstva od kredita trebalo da budu utrošena za realizaciju projekta bitnih za ovu hercegovačku opštinu, među kojima su izgradnja trotoara i oborinske kanalizacije u naselju Vinogradi, izgradnja sistema za navodnjavanje, kupovina zemljišta za akumulaciju.

Najviše sredstva 350.000 KM biće izvojeno za uređenje naselja Vinogradi.

Odbornici DNS-a ocijenili su budžet potrošačkim, da njime nije predviđen razvoj opštine, te da je više pažnje trebalo posvetiti povratku na selo i njegovom oživljavanju.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Stevo Drapić kaže da su, uprkos primjedbama, glasali za budžet kako ova opština ne bi stagnirala i da bi počela realizacija projekata koji su ranije planirani.

Odbornici Skupštine opštine Ljubinje usvojili su i odluku prema kojoj svaki odbornik lokalnog parlamenta ima pravo na mjesečnu naknadu u iznosu od 200 KM.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: