Detalji Vučićeve posjete Trebinju: S kim stiže i s kim ruča? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Detalji Vučićeve posjete Trebinju: S kim stiže i s kim ruča?

Izvor: Top Portal | Foto: Top Portal | Datum:07.04.2018.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak, 10. aprila, nakon Mostara, stiže u Trebinje zajedno s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Za Top Portal je potvrđeno da Vučić i Dodik stižu helikopterom u Trebinje gdje će u 14.30 obići radove na izgradnji vrtića „Srbija“.

U 15 časova previđen je obilazak Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju odakle će visoka delegacija prošetati do Konzularne kancelarije Srbije u Trebinju koju će Vučić svečano otvoriti.

Slijedi šetnja ka „Hercegovačkoj kući“ i posjeta radnje domaćih proizvoda „Hercegovačka kuća”.

Predsjednici će se odatle uputiti ka platou ispred hotela „Novi Platani“ gdje će se u 16 časova okupljenim građanima obratiti Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i gradonačelnik Grada Trebinja Luka Petrović.

Predsjednici Vučić i Dodik obići će u Trebinju i vinariju Vukoje gdje gradonačelnik Trebinja priređuje ručak za predsjednike i načelnike opština iz Hercegovine.

Na ručku će uz Vučića, Dodika i Petrovića biti prisutni i Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća, Milan Radmilović, načelnik opštine Gacko, Nenad Abramović, načelnik Berkovića, Darko Krunić, načelnik Ljubinja, Milenko Avdalović, načelnik Nevesinja, Božo Sjeran, načelnik Istočnog Mostara, Radisav Mašić, načelnik Foče, Mila Petković, načelnica opštine Novo Goražde i Mladen Đurević, načelnik Višegrada.

Dan ranije, u ponedjeljak, Vučić će se u Mostaru sastati sa njegovim preostveštenstvom vladikom zahumsko-herecgovačkim i primorskim Grigorijem.

Vučić će zajedno sa vladikom i predsjednikom Dodikom obići Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru koja je u izgradnji i za koju je Srbija do sada izdvojila značajnu pomoć, a potom će u Vladičanskom dvoru u Mostaru biti držan sastanak vladike Grigorija, Vučića i Dodika.

Vučić će se u Mostaru, nakon toga, sastati i sa predstavnicima srpskih udruženja i srpskih političkih stranaka okupljenih u Koordinaciju Srba Mostar. Sastanak će takođe biti održan u Vladičanskom dvoru gdje je smješten i Generalni konzulat Srbije.

Predsjednik Srbije nedavno je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske obećao pomoć za infrstrukturne projekte u Hercegovini.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kazao je nedavno da je Vlada Srbije, osim sredstava za izgradnju vrtića u Trebinju, za razvoj ove regije odobrila dodatnih 21 milion KM za završetak putne komunikacije od Tjentišta do Foče, te za izgradnju vjersko-duhovnog centra u Mrkonjićima u Popovom polju, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog.

Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: