Vučić: Daćemo sve od sebe da gradimo bolje odnose | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vučić: Daćemo sve od sebe da gradimo bolje odnose

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:09.04.2018.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Vučić je, nakon sastanka, izjavio novinarima da je sa Čovićem razgovarao o odnosima Srba i Hrvata i o tome koliko je važno da se prevaziđu određene teme iz prošlosti, te da se unapređuje saradnja.

Zahvalio je Čoviću na pozivu, istakavši da je je bitno što je Srbija zemlja partner Sajma privrede u Mostaru.

- Važno je da pokažemo koliki značaj za nas ima Mostar, Hercegovina, Bosna i Hercegovina, u smislu saradnje, budućnosti i boljih privrednih kontakata. Od 2005. godine smo udvostručili našu trgovinsku razmjenu. Mi smo razgovarali o tome kako da u narednom periodu radimo i sarađujemo, a Sajam u Mostaru je dobra prilika za to - naveo je on.

Predsjednik Srbije je rekao da očekuje da odnosi Srba, Hrvata i Bošnjaka budu bolji.

- Mi ćemo dati sve od sebe da gradimo bolje odnose u budućnosti - istakao je Vučić.

Čović je rekao da je sa Vučićem razgovarao o saradnji i rješavanju otvorenih pitanja.

- Ne samo o pitanjima granice, nego i o drugim pitanjima koja želimo riješiti i unaprijediti. Želimo poslati poruku da u teškim vremenima drugačije, svjetlije gledamo u budućnost. Našu saradnju, pa i u oblasti robne razmjene, možemo unaprijediti - naglasio je Čović.

Vučić se sastao i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, sa kojima obilazi radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice.

Predsjednik Srbije će prisustvovati i svečanom prijemu koji organizuje Privredna komora Srbije.

Mediji prenose da će Čović u Mostaru organizovati predsjedničku večeru kojoj će, osim Vučića, prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kao i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Mediji navode da će na večeri biti i premijeri Bugarske i Hrvatske Bojko Borisov i Andrej Plenković i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Na predsjedničkoj večeri za sada nema imena preostale dvojice članova Predsjedništva BiHMladena Ivanića i Bakira Izetbegovića, prenose mediji.

Sutra, drugog dana posjete, Vučić će se sastati sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, a nakon toga će otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača.

Tokom popodneva, Vučić će boraviti u Trebinju, gdje će obići lokaciju na kojoj se gradi dječiji vrtić "Srbija", otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: