VUČIĆ: Srbija će nastaviti da pomaže Srpskoj i Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

VUČIĆ: Srbija će nastaviti da pomaže Srpskoj i Hercegovini

Izvor: RTRS | Foto: herceg tv | Datum:10.04.2018.

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić borave u Trebinju, gdje su ih danas dočekali premijerka Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Luka Petrović. U Trebinju se okupio veliki broj građana kojima su se obratili predsjednici Srpske i Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da narod Srpske voli i poštuje Srbiju, kao što Srbija voli i poštuje Srpsku i njen narod.

- Nisam ni sanjao da će ovdje da me dočeka više hiljada ljudi i beskrajno vam hvala na tome. Najradije bih zaplakao od sreće. Drago mi je što toliko volite i poštujete Srbiju, baš onoliko koliko mi poštijemo i volimo Republiku Srpsku - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da vlasti Srbije ispunjavaju svoja obećanja, da je Srbija finansijski disciplinovana i da je u prilici da pomogne Srpskoj. 

- To smo uradili prvo saprvih pet miliona, kada su bile poplave u Srpskoj, pa poslije sa drugih pet. Srbija je danas stabilnija i može pomoći i borićemo se da pomognemo još. Izdvojićemo pet miliona KM za završetak projekta Tjentište-Foča, četiri miliona KM za Stari Grad, 800.000 KM za Mrkonjiće, te 600.000 KM za vodovod u jednom hercegovačkom selu - istakao je Vučić i dodao da je za izgradnju vrtića "Srbija" izdvojeno dva miliona KM.

Vučić je obraćanje završio riječima kralja Aleksandra koji je, prilikom posjete Trebinju, rekao da je to grad heroja, mučenika i pjesnika.

- Mi mnogo volimo Republiku Srpsku, a vama beskrajno hvala što volite Srbiju - zaključio je predsjednik Srbije.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: