Vučurević revizorima: Srećan sam zbog negativne ocjene ako je ovo razlog | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vučurević revizorima: Srećan sam zbog negativne ocjene ako je ovo razlog

Izvor: Radio Trebinje | Datum:17.06.2015.

 Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je danas da negativno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o finansijskim izvještajima Grada Trebinja za 2014. godinu predstavlja „političku a ne ocjenu koja odgovara činjenicama“.

grad trebinje

Vučurević je pojasnio da se ključne primjedbe u izvještaju o reviziji, koji je ova služba objavila na svojoj službenoj stranici, odnose na značajnim dijelom urađeni ali nedovršeni posao procjene vrijednosti ukupne imovine u vlasništvu Grada Trebinje, u vezi sa kojim prethodne administracije, dodaje on, nisu učinile ništa, a dobijale su povoljnije – mišljenje sa rezervom glavnog revizora.

„Radi se o tome da od završetka Drugog svjetskog rata do danas niko nije službeno procijenio vrijednost imovine koju Grad, tada Opština, posjeduje. Mi smo to prvi počeli i završili 30% odsto posla – uspjeli smo do sada tri katastarske opštine da odradimo, a dobili smo negativan izvještaj. Prethodna vlast ništa nije po tom pitanju uradila, ali su dobili – mišljenje s rezervom. Dakle ja sam potpuno srećan što smo zbog toga dobili negativnu ocjenu“, rekao je Vučurević.

On je pojasnio je da procjena vrijednosti ukupne imovine posao za koji je potreban angažman „geodetske i Poreske uprave, te većeg dijela službe gradske administracije – i to najmanje godinu dana“, te da je i od revizora dobio potvrdu „da se ranije za ovu vrstu propusta, upravo zato što je u pitanju obiman posao, nije dobijala negativna ocjena finansijskog izvještavanja“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: