Vlada Srpske planirala 800.000 KM za opštinu Bileća | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vlada Srpske planirala 800.000 KM za opštinu Bileća

Izvor: Srna | Datum:13.06.2018.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas u Bileći da je Vlada Srpske planirala da uloži 800.000 KM u infrastrukturu ove lokalne zajednice.

"Posljednjim odlukama koje je Vlada donosila u funkciji podrške Bileći planirano je da više od 800.000 KM bude finansirano u infrastrukturu", naveo je Đokić, ističući da Vlada Srpske ulaže velike napore, pokazuje razumijevanje i trudi se da pomogne razvoju Bileće. 

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Miljanom Aleksićem, Đokić je naveo da je razgovarano i o projektima koji su povezani sa onim iz oblasti energetike, a mogu doprinijeti razvoju ove hercegovačke opštine. 

Đokić je napomenuo da je Bileća već počela da realizuje niz infrastrukturnih aktivnosti koje će biti uspješno završene tokom ljeta. 

On je istakao da je sa predstavnicima opštine Bileća razgovarao i o još jednom aktuelnom pitanju - raspodjeli sredstava kao naknade za potopljeno zemljište, za koje ova opština očekuje da bude riješeno pravično. 

Đokić je dodao da je razgovarano i o drugim značajnim projektima za ovu opštinu kao što su "Gornji horizonti" - nastavku aktivnosti na izgradnji hidroelektrana "Dabar" i "Bileća". 

"Raduje nas što vidimo opredijeljenost i angažovanje načelnika Miljana Aleksića da se ova lokalna zajednica razvija, kao i da se uklapa u zajedničke aktivnosti koje sprovodi Vlada Srpske", istakao je Đokić. 

Aleksić je zahvalio ministru za spremnost da uvijek pomogne ovoj maloj hercegovačkoj opštini. 

"Veoma smo zahvalni ministru za razumijevanje i nastojanje da doprinese razvoju naše opštine i nadamo se da će tako biti i ubuduće", rekao je Aleksić. 

Sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika Milorad Radović i nečelnici opštinskih odjeljenja.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: