Iz opštine Bileća apel za preduzimanje bezbjedonosnih mjera | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Iz opštine Bileća apel za preduzimanje bezbjedonosnih mjera

Izvor: Herceg TV/SO Bileća | Datum:29.06.2018.

"Načelnik opštine i odbornici skupštinske većine na sastanku održanom 26.06.2018.godine (utorak) razmatrali su bezbjednosnu situaciju u opštini Bileća i zaključili da je ona ugrožena, što dokazuju skorašnji napadi na Predsjednika Skupštine opštine, Bileća i pojedine odbornike kao i mnogobrojne prijetnje i uvrede na sjednicama Skupštine opštine od strane pojedinih lica koja uporno ponavljaju vršenje nedoličnih, pa i krivičnih djela", navodi se u saopštenju koje su uputili odbornici skupštinske većine i načelnik Opštine Bileća, a koje prenosimo u cjelosti.

"Odbornici skupštinske većine na čelu sa načelnikom opštine apeluju nadležnim institucijama da u što kraćem roku preduzmu odgovarajuće bezbjedonosne mjere i pokreću prekršajne i  krivične postupke i podižu optužnice, kako se slične stvari u buduće ne bi ponavljale od strane istovrsnih prestupnika.

Napad na predsjednika SO Srđana Rogana u više navrata, i napad na odbornika Radoslava Brčića je napad na institucije sistema i funkciju Predsjednika Skupštine i  mnogi građani se sa pravom pitaju kako mogu i sami biti sutra zaštićeni, ako počinioci, a posebno recidivi ovih gnusnog djela, ne budu kažnjeni u skladu sa pozitivnim  zakonskim propisima.

U skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, („Sl.glasnik Republike Srpske“, broj: 20/01 ), tažimo da nas obavijestite šta ste preduzeli protiv izgrednika koji vrijeđaju, maltretiraju, prijete i fizički napadaju odbornike SO Bileća, a koji počinioci (među kojima, nažalost ima i odbornika SO) su prijavljeni i evidentirani u Policijskoj stanici  Bileća.

Na kraju, upozoravamo nadležne institucije da će, ukoliko ne reaguju pravovremeno, građani biti primorani da uzmu pravdu u svoje ruke, što bi dovelo do eskalacije nasilja i pogoršalo narušenu bezbjedonosnu situaciju u opštini Bileća."

Saopštenje potpisuju odbornici skupštinske većine: Ljubo  Vuković, Miodrag  Čorlija, Predrag  Čuknić, Blažo  Vujović, Nemanja  Papić, Branko Aleksić, Branka  Radmilović, Slavko Dangubić, Slobodan Čomić, Srđan Rogan, te načelnik Opštine Miljan Aleksić.                                                                            


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: