DNS i SP predali liste: Ovo su nosioci za izborne jedinice | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

DNS i SP predali liste: Ovo su nosioci za izborne jedinice

Izvor: ATV | Foto: ATV | Datum:06.07.2018.

DNS je predao liste za predstojeće izbore, i predložio nosioce za Narodnu skupštinu i bh Parlament. Na listama ima nekoliko dobro poznatih imena.

Spomenka Stevanović, Slavko Gligorić i Nedeljko Čubrilović ponovo su našli svoje mjesto kao nosioci liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Direktor Puteva RS, Nenad Nešić, nosilac je liste za izbornu jedinicu tri za Parlamentarnu skupštinu BiH. Na DNS-ovoj listi nema predsjednika te stranke, Marka Pavića. Njegov zamjenik, Nedeljko Čubrilović očekuje možda i najbolji izborni rezultat od osnivanja DNS-a.

"Zaista ovaj put imamo povjerenje naroda koje ne bismo smjeli da izgubimo u sljedeća dva-tri mjeseca. Nadam se da ćemo realizovati svoja očekivanja, a to je najmanje 20 mandata na nivou RS, i još dva na nivou BiH", rekao je Nedeljko Čubrilović, zamjenik predsjednika DNS-a.

Liste su predali i socijalisti. Kod njih, kažu, nema iznenađenja, a sve su definisali još u januaru.

Možda njima nije, ali mnogima jeste iznenađenje što Nedeljko Milaković, aktuelni poslanik iz Banjaluke nije nosilac liste, i što je to mjesto pripalo Goranu Selaku, njegovom sestriću.

"Mi imamo izborni cilj od sto hiljada glasova, i idemo ka njemu. Mnogi smatraju da je to nerealno, mi mislimo da možemo to osvojiti. O kompenzacionim listama se razgovara u partiji na najozbiljniji način. Naravno, na kompenzacionim listama se moraju naći ljudi najodaniji partiji i oni koji bi provodili naše politike", kaže Slobodan Protić, predsjednik Izvršnog odbora SP-a.

Svoje kandidate CIK-u je ponudio i NDP, a juče je isto uradio i SNSD. Na njihovoj listi, doduše, ima par iznenađenja.

Još se čeka potez SDS-a, koji će liste, po svemu sudeći predati u ponedjeljak, kada i zvanično ističe rok. Njihova lista, posebno za Parlamentarnu skupštinu BiH, s nestrpljenjem se očekuje.

U izbornoj jedinici dva, koplja se lome između Obrena Petrovića i Mladena Bosića. Kako ATV saznaje iz vrha te stranke, Vukota Govedarica će se, po povratku iz Novog Sada, večeras sastati sa Bosićem, a nakon sastanka, Obren Petrović bi trebalo da postane nosilac liste za izbornu jedinicu dva. Time bi Bosić otišao na vrh komenzacione liste.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: