Šta je blokiralo radove u Nevesinju - politička neslaganja ili vremenske prilike? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Šta je blokiralo radove u Nevesinju - politička neslaganja ili vremenske prilike?

Izvor: Top Portal | Datum:13.07.2018.

Centar Opštine Nevesinje mjesecima je već razrovan i u haosu zbog radova na putnoj infrastrukturi, a situacija se znatno ne mijenja, uprkos obećanjima da će se neki od radova okončati do početka avgusta, kada se u ovoj opštini održava sportsko-turistička manifestacija “Nevesinjska olimpijada“ koja privuče veliki broj posjetilaca i turista. Nezvanične informacije govore o tome kako radovi stoje zbog političkih neslaganja koalicionih partnera na lokalnom nivou na relaciji SNSD –DNS, no takve informacije u ovim strankama odbacuju.

Polovinom juna okončani su radovi na rekonstrukciji Ulice cara Dušana, a tada je rečeno da će do početka avgusta biti okončana i rekonstrukcija Trga Alekse Šantića na kojem će se graditi kružni tok, te da će uslijediti i rekonstrukcija Ulice Miloša Obilića, čime bi ulice u užem dijelu opštine bile u potpunosti obnovljene.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović (SNSD) kaže da ništa nije do Opštine, jer radove izvode Putevi Republike Srpske.

“Do Opštine nije ništa. Mi čekamo da Putevi Republike Srpske počnu sa radovima. Nema nikakve prepreke da se počne raditi, a što se ne počinje ne znam“, kaže Avdalović za Top Portal. Napominje da bi nakon izgradnje kružnog toka trebala početi rekonstrukcija Ulice Miloša Obilića, te da je Opština već izdvojila oko 130.000 maraka za promjenu cijevi što je bilo u njihovoj nadležnosti.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske Nenad Nešić (DNS) u čijoj su nadležnosti radovi, budući da se kružni tok nalazi na regionalnom puti Gacko–Nevesinje–Mostar, novinarima je u junu kazao da će kružni tok biti izgrađen do početka “Nevesinjske olimpijade“. Olimpijada počinje 5. avgusta, a radovi na kružnom toku još nisu počeli.

Nešić je za Top Portal kazao da radovi kasne zbog vremenskih prilika, te da će početi uskoro.

“Ja nisam govorio o rokovima. Uglavnom, ja ću doći u Nevesinje ovih dana i radovi će početi. Vidite kakve su bile vremenske prilike. Ja mislim da je za opštinu Nevesinje i građane Nevesinja važno da radovi počnu i da uđemo u tu investiciju“, kaže Nešić.

Napominje da će Putevi nakon toga i nakon što Opština riješi kanalizacionu infrastrukturu početi rekonstrukcija Ulice Miloša Obilića.

“Sve zavisi od Opštine, Putevi su spremni da idu u investiciju“, poručuje Nešić.

Informacije da lokalni DNS preko Nešića pokušava blokirati radove i na taj način “privoliti“ SNSD da im ispuni odrđene zahtjeve očigledno su samo obična kuloarska nagađanja.

Treba napomenuti da su radovi na izgradnji kružnog toka u ovom mjestu počeli u septembru prošle godine i da izgradnja košta svega 140.000 KM.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: