Skupština usvojila rebalans budžeta: GRADSKA KASA OPET NA ISTORIJSKOM MAKSIMUMU | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Skupština usvojila rebalans budžeta: GRADSKA KASA OPET NA ISTORIJSKOM MAKSIMUMU

Izvor: radio trebinje | Datum:25.07.2018.

Skupština grada Trebinja usvojila je danas na 17. redovnoj sjednici rebalans budžeta grada.

Izmijenjeni godišnji plan prihoda i rashoda gradske kase projektovan je na iznos od 28.980.000 maraka i za 2,9 miliona, odnosno 11 odsto, veći je u odnosu na usvojeni budžet, što je, kako je rečeno, istorijski maksimum budžeta grada u koji nisu uračunata kreditna zaduženja.

Povećanje budžetskih sredstava u rebalansu, kako je obrazloženo, planirano je najvećim dijelom na osnovu neutrošenih namjenskih sredstava iz prethodnih godina, sredstava Vlade RS za lokalnu putnu infrastrukturu i rekonstrukciju Centra srednjih škola, povećanja koncesionih naknada od hidroakumulacija, te povećanih primitaka za zemljište.

Prema usvojenom rebalansu, u planirane ili već započete infrastukturne i razvojne projekte, zajedno sa kapitalnim grantovima, ove godine iz budžeta biće ukupno investirano rekordnih 7,5 miliona KM, dok su novi programi pomoći socijalno osjetljivim kategorijama i stimulisanja zapošljavanja povećali i doznake građanima za 17,6% a udvostručile iznos namijenjen subvencijama.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: