Delegacija Vlade Srbije dočekana u Trebinju (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Delegacija Vlade Srbije dočekana u Trebinju (FOTO)

Izvor: ATV | Foto: Herceg TV | Datum:29.08.2018.

Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana danas u Trebinju, a planirano je potpisivanje memoranduma i sporazuma između dvije vlade.

Premijeri Republike Srpske Željka Cvijanović i Srbije Ana Brnabić, kao i ministri, razgovaraće o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske.

Na sjednici će biti razmatrana saradnja dvije vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nakon sjednice biće zaključeno više memoranduma, među kojim i onaj o saradnji vlada Srpske i Srbije u oblasti energetike koji će potpisati ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisaće memorandume o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i o razmjeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija potpisaće ministri unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i Srbije Nebojša Stefanović.

Zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije prethodiće sastanak Cvijanovićeve i Brnabićeve.

Prethodno će biti održan sastanak Cvijanovićeve i Brnabićeve u kabinetu generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske".

U isto vrijeme u zgradi "Elektroprivrede Republike Srpske" biće održan sastanak resornih ministara iz vlada Republike Srpske i Srbije, a snimateljima i fotografima biće omogućeno snimanje kadrova na početku oba sastanka.

Deveta zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije zakazana je za 12.00 časova u zgradi "Elektroprivrede Republike Srpske", dok je za 13.30 časova planirano potpisivanje više memoranduma i sporazum između dvije vlade.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću naveli su da će Cvijanovićeva i Brnabićeva u 15.30 časova u naselju Gorica otvoriti vrtić "Srbija" i da su nakon toga planirane izjave.

U "Vijestima" Herceg Televizije od 16 časova i 30 minuta donosimo detalje današnje posjete.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: