Savez opština Istočne Hercegovine: Vrijeme je za intezivniji rad | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Savez opština Istočne Hercegovine: Vrijeme je za intezivniji rad

Datum:05.03.2015.

U Berkovićima je održan radno-konsultativni sastanak Izvršnog savjeta Saveza opština Istočne Hercegovine. Sastanku su prisustvovali načelnici opština Berkovići, Gacko, Nevesinje, Ljubinje i Istočni Mostar, kao i predsjednik Skupšine grada Trebinja. Odsutan je bio predstavnik opštine Bileća.

http://www.slobodnahercegovina.com/wp-content/uploads/2015/03/unnamed_10.jpgNa sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, raspravljalo se o budućim pravcima djelovanja Saveza opština Istočne Hercegovine. Povodom održanog sastanka izdato je saopštenje za javnost:

„Izvršni Savjet Saveza opština Istočne Hercegovine obavještava javnost da u proteklih nešto više od pola godine, osim redovnih, nije preduzimao druge vrste aktivnosti. Razlog za to je što se medijskim spinovanjem u javnosti stekao pogrešan utisak da se radi o organizaciji čisto stranačkog karaktera. Podsjećamo javnost da je Savez opština Istočne Hercegovine nastao 2005. godine u vrijeme kada je na vlasti bila sasvim druga garnitura političkih subjekata. Ako Savez nije tada imao karakter stranačke organizacije, onda nema razloga da to bude danas, deset godina poslije.

Savez opština Istočne Hercegovine je strpljivo sačekao da prođe predizborna kampanja za opšte izbore 2014.godine, sačekao je i da se završi proces konstituisanja vlasti i nastaviće sa svijim aktivnostima u cilju ostvarivanja ciljeva zbog kojih je i osnovan. Na tom putu izražavamo spremnost za saradnju na ravnopravnim osnovama sa svim nivoima vlasti Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

http://www.slobodnahercegovina.com/wp-content/uploads/2015/03/unnamed_11.jpgU najskorije vrijeme Savez će izaći sa detaljnim planom aktivnosti djelovanja, a predložene aktivnosti će biti razmatrane na sjednici Savjeta Saveza opština Istočne Hercegovine koga čine načelnici, zamjenici načelnika, predsjednici i potpredsjednici skupstina svih sedam lokalnih zajednica koje učestvuju u radu ove asocijacije lokalnih vlasti Istočne Hercegovine. Pomenuti sastanak će biti otvoren za javnost i o terminu održavanja sastanka, svi zainteresovani mediji će biti obavješteni.“

Izvor: Opština Berkovići

tekst: Zoran Šukić


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: