Skupština grada Trebinja: Usvojeni nacrti drugog rebalansa ovogodišnjeg i budžeta za narednu godinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Skupština grada Trebinja: Usvojeni nacrti drugog rebalansa ovogodišnjeg i budžeta za narednu godinu

Izvor: radio trebinje | Datum:19.11.2018.

Skupština grada Trebinja usvojila je danas nacrt drugog rebalansa budžeta grada, u ukupnom iznosu od 27 miliona 690 hiljada KM, što je za 4,45% manje u odnosu na ranije rebalansirani budžet.

Smanjenje budžetskih sredstava za milion i 290 hiljada KM u odnosu na prvi rebalans, kako je obrazloženo, projektovano je najvećim dijelom zbog manjih prihoda po osnovu primitaka od prodaje gradskog građevinskog zemljišta, zemljišne rente i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, odgovarajući na odborničko pitanje, kazao je da manji iznos budžeta od planiranog neće dovesti u pitanje isplate korisnicima 32 programa podrške porodice, dodajući da su za sve zainteresovane programi podrške samozapošljavanju i zapošljavanju i dalje otvoreni.

Odbornici su usvojili i nacrt budžeta za 2019. godinu kojim su planirana ukupna sredstva u iznosu od 27 miliona 630 hiljada KM, što je 5,89% više od plana budžeta za ovu godinu, odnosno 4,65% manje od iznosa po prvom rebalansu.

Pred odbornicima je još dvadesetak tačaka dnevnog reda.

Promjene u PDP-u

Ljubiša Krunić nije više odbornik PDP u Skupštini grada jer je preuzeo mandat poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini RS.

Na njegovom mjestu do kraja mandata ovog saziva lokalnog parlamenta sjedaće Zdravko Kašiković.

Odbornik PDP Zoran Anđušić kazao je danas da je od rukovodstva stranke zatražio da riješi njegov status, podsjetivši da je i pored isključenja iz predsjedništva Gradskog odbora – i dalje član PDP-a.

On je pojasnio da je pasivizirao svoje odborničko djelovanje u opozicionim klupama – nezadovoljan unutarstranačkim dešavanjima oko izbora kandidata za opšte izbore, ali i kao legalista koji poštuje odluku stranke, dodajući da mu je uz isključenje iz predsjedništva zabranjeno i da predstavlja PDP u javnim nastupima.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: