Trebinjci čekaju prijevremene izbore: Ćurić najozbiljniji kandidat da naslijedi Petrovića na čelu grada | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Trebinjci čekaju prijevremene izbore: Ćurić najozbiljniji kandidat da naslijedi Petrovića na čelu grada

Izvor: srpska.info | Datum:20.11.2018.

U narednih 90 dana u Trebinju će biti održani prijevremeni izbori za novog gradonačelnika nakon što je Luka Petrović preuzeo funkciju generalnog direktora „Elektroprivrede RS“.


Ozbiljnih promijena u gradu na jugu Srpske neće doći jer će se u skupštinskim klupama promijeniti samo jedan odbornik.

Naime, umjesto Ljubiše Krunića, šefa kluba odbornika PDP, koji je dobio kompenzacioni mandat ove političke partije u Narodnoj skupštini RS ubuduće će sjediti Zdravko Kašiković, koji je bio odbornik ove stranke i u mandatu Slavka Vučurevića.

Krunić je na opštim izborima, 7. oktobra, bio nosilac liste PDP iz izborne jedinice devet. Među trebinjskim odbornicima bila su još četiri kandidata za poslanike u NS RS i Parlamentarnoj skupštini BiH, ali su ostali bez mandata.

Nijedan odbornik iz trebinjske skupštine SNSD i SDS, nije bio kandidat za poslaničke mandate, dok su oba odbonika DNS bila na kandidatskim listama izbornih jedinica devet i tri.

Međutim, dok je stanje u skupštinskim klupama nakon opštih izbora jasno, još se ne zna kada će Trebinjci na prijevremene izbore i ko će ući u trku za gradonačelnika Trebinja. U oba politička bloka za sada ćute i ne žele da spekulišu sa imenima.

Nakon što je gradski odbor SNSD predložio gradonačelnika Trebinja Luku Petrovića za generalnog direktora „Elektroprivrede RS“ u javnosti se govori o tri potencijalna kandidata SNSD-a, koja bi ga mogla zamjeniti na funkciji gradonačelnika.

Pored zamjenika gradonačelnika Mirka Ćurića, koji je prema sazanjima „EuroBlica“ najozbiljniji kandidat, pominju su se još predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak i direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić, koji je i odbornik SNSD u gradskoj skupštini.
Ne želimo da licitiramo sa imenima. Kad dođe vrijeme Gradski odbor SNSD će predložiti kandidata koga treba da potvrde viši organi stranke. Tada će sve biti poznato – rekao je Luka Petrović, predsjednik trebinjskog SNSD.

Ni trebinjska opozicija ne želi da u javnost iznese imena eventualnih kandidata za budućeg gradonačelnika Trebinja.

O tome još niko ne razmišlja – odgovorio je kratko predsjednik trebinjskog SDS-a Borivoje Ninković.

U trebinjskom PDP navode da je ova partija dva puta imala kandidata za gradonačelnika i da bi ovaj put to trebalo da predloži SDS.

Spekulisalo se da bi kandidat opozicije mogao biti i Nebojša Vukanović, koji je osvojio najviše glasova na opštim izborima na listi SDS u izbornoj jedinici devet, a koji je bio kandidat za ovu funkciju na lokalnim izborima 2012. godidne, ali Vukanović kaže „da mu to ne pada na pamet“.

Lakićeva ulazi u Narodnu skupštinu RS
Umjesto Luke Petrovića u poslaničke klupe SNSD u Narodnoj skupštini RS iz izborne jedince devet sješće Valerija Lakić iz Trebinja, direktorka trebinjske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja RS.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: