SO GACKO: Odbornici opozicije napustili sjednicu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SO GACKO: Odbornici opozicije napustili sjednicu

Izvor: herceg tv | Datum:04.12.2018.

Devet odbornika opozicije naspustilo je danas sjednicu Skupštine opštine Gacko, zbog odbijanja zahtjeva da na dnevni red bude uvrštena tačka o razrješenju načelnika Odjeljenja za urbanizam Alekse Zelenovića, kojeg smatraju jednim od odgovornih za postavljanje spomen  -  česme u Fazlagića Kuli svim šehidima – muslimanskim borcima stradalim za vjeru iz ovog mjesta.

Odbornik SNSD-a Siniša Šuković rekao je da su se na ovaj korak odlučili  pošto nadležni iz lokalne samouprave daju prećutnu saglasnost na kako kaže “izgradnju skandalozne  spomen -  česme u Fazlagića kuli”.

Predstavnici opštine sami kažu da su išli da vide spornu spomen-česmu i oduševili se njome. Oni uopšte ne žele da se poštuju propisi Republike Srpske na teritoriji opštine Gacko, što je strašno”, rekao je Šuković.  

Odbornik SDS-a Miroslav Vuković istakao je da su obišli Fazlagića Kulu u kojoj kako kaže, nema nikakvih ratnih zastava, nego “samo običan spomenik”.

I načelnik i zamjenik načelnika, svi smo išli u Fazlagića Kulu, stvarno nismo znali za to. Pratićemo procedure. Postoji Zakon o postavljanju takvih obilježja. Ako bude  sporno to će se ukloniti”, rekao je Vuković.  

Podsjećamo sporna spomen-česma otkrivena je u avgustu. Počasnu stražu ispred novootvorene česme tada su čuvali pripadnici Oružanih snaga BiH.

Prostor oko česme tada je pored zvanične zastave BiH, ukrašavala i ratna zastava  tzv. Armije BiH.

Načelnik opštine Milan Radmilović tada je izjavio da o svemu nije obaviješten, kao i da niko nije tražio saglasnost za postavljanje sporne Spomen-česme.

U istoriji Fazlagića Kula zabilježena je kao jedno od najradikalnijih ustaških uporišta u Drugom svjetskom ratu.

Mještani Fazlagića Kule počinili su stravične zločine nad srpskim stanovništvom širom Hercegovine


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: