Gradska skupština sutra usvaja budžet za 2019. godinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Gradska skupština sutra usvaja budžet za 2019. godinu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Herceg TV | Datum:05.12.2018.

Skupština grada Trebinja na sutrašnjem zasjedanju trebalo bi da usvoji budžet grada za 2019. godinu, u iznosu od 27 miliona 887 hiljada KM, što je 3,77% manje od iznosa po prvom rebalansu budžeta za ovu godinu.

Ukupno planirana budžetska sredstva veća su za 257.000 KM u odnosu na ranije usvojeni nacrt, u prvom redu jer su zbog povećanja tržišne vrijednosti nekretnina, na zahtjev nadležnog odjeljenja, planirani i veći prihodi od prodaje gradskog zemljišta.

Prema prijedlogu budžeta u 2019. godina za kapitalne investicije biće izdvojeno više od 5 miliona KM.

Prethodno bi odbornici trebalo da usvoje drugi rebalans budžeta za ovu godinu, u ukupnom iznosu od 27 miliona 751 hiljada KM, što je za 4,24% manje u odnosu na ranije rebalansirani budžet.

Pred odbornicima biće i programi zajedničke komunalne potrošnje, održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i uređenja građevinskog zemljišta na području grada za narednu godinu, sa izmjenama i dopunama programa za 2018, a u skladu sa budžetskim korecijama predviđenim drugim rebalansom.

Skupština bi trebalo da donese i odluku o uslovima organizovanja, načinu korišćenja i naplati parkiranja vozila na javnim parkiralištima u gradu.

Početak sjednice je u 10 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: