Pred nevesinjskim odbornicima Nacrt budžeta za 2019. godinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Pred nevesinjskim odbornicima Nacrt budžeta za 2019. godinu

Izvor: radio nevesinje | Datum:08.12.2018.

Na narednoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje koja je zakazana za utorak, 11. decembra odbornici će razmatrati Nacrt budžeta za 2019. godinu. Opštinsko Odjeljenje za finansije prihode i rashode projektovalo je na iznos od 8.237.770 KM.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o izmeni Odluke o kreditnom zaduženju koji predviđa novi plan utroška kreditnih sredstava za asfltiranje puteva i ulica. Opštinsko odjeljenje za finansije ponudiće odbornicima na izjašnjavanje Prijedlog odluke o pokriću kumulativnog deficita utvrđenog na dan 28.02.2018. godine u iznosu od 315.455 KM.

Odbornici bi trebalo da utvrde Program obavljanja usluga zajedničke komunalne potrošnje za 2019. godinu koji je sačinilo opštinsko Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove. Izjasniće se i o predloženom Programu utroška namjenskih sredstava od posebnih vodnih naknada koji predviđa da se prihodi prikupljeni po ovom osnovu utroše za finansiranje izgradnje sistema za odvođenje oborinskih voda u Ulici Miloša Obilića i sanaciju odvodnog kanala u rejonu Sepovaca i Dugog polja.

Na dnevnom redu naredne sjednice Opštinskog parlamenta su i Prijedlog odluke o Planu korištenja sredstava privrednih društavai drugih pravnih lica koja imaju sjedište na području opštine za realizaciju posebnih mjera zaštite od požara, Informacija o sanaciji putnih pravaca i Informacija Saveza opština istočne Hercegovine o projektu saobraćajnice sa mostom koja će spajati puteve Tjentište –Foča i Brod na Drini – Šćepan Polje.

Početak sjednice zakazan je za 10 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: