Govedarica: Dodik će smijeniti Vladu RS; Petrović: Govedarica sve više nervozan | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Govedarica: Dodik će smijeniti Vladu RS; Petrović: Govedarica sve više nervozan

Izvor: Herceg TV / Euroblic / RTRS | Datum:11.08.2015.

Milorad Dodik će izabrati novu Vladu čim bude usvojen zakon o radu i budžet za 2016. godinu. Na aktuelne ministre će svaliti krivicu za loše stanje u društvu, a najviše bi se obradovao kada bi SDS prihvatio veliku koaliciju – ali od toga nema ništa.


Ovo za „EuroBlic“ kaže šef poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini RS Vukota Govedarica, koji je svestan da se neće obistiniti njegova tvrdnja da je „Mićo Mićić već jednom nogom premijer“.

- Vladajuće stranke sad imaju 40 mandata u Narodnoj skupštini. Ako tom broju dodamo pet poslanika koji su napustili opoziciju, lako je zaključiti da Vlada može da bude relaksirana. Opozicija će zato u narednom periodu pratiti svaki njen korak – kaže Govedarica.

Tvrdi da SDS neće pristati na kohabitaciju ako bi im bila ponuđena, jer njihov politički motiv “nije da zgrabe deo plena, već da sruše režim i politiku koja je napravila haos u svakom pogledu, da promene stanje i uspostave novi sistem vrednosti”.

Govedarica je rekao da je ubijeđen da u Klubu poslanika SDS-a nema više nijedan čovjek koji je "moralno zakržljao" i koji je spreman da političku ambiciju pretvori u ličnu, da je opozicija u Narodnoj skupštini Srpske "zaustavila, bar privremeno, poskupljenje struje", a da referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH neće biti. 

Reagujući na tvrdnje Govedarice poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Luka Petrović rekao je da je šef Kluba poslanika SDS-a u parlamentu Srpske Vukota Govedarica sve više nervozan zato što ne može da okupi svoj poslanički klub u onom broju kako je to bilo poslije završetka izbora 2014. godine.


"Usljed nastavka osipanja poslaničkog kluba, pokušava već ispričanu priču da ponovi kako bi unio nemir i tenzije kako kod naroda Republike Srpske tako i opravdao svoje ponašanje kod svojih mentora", rekao je Petrović.

On je naglasio da je za ponašanje SDS-a isključivo krivo rukovodstvo ove stranke "koje nema svoj pravac djelovanja kakav je nekada imalo", a usljed čega će doći će do daljeg urušavanja ovog SDS-a.

"Govedarica nema pravo da uvažene i obrazovane članove SDS-a koji su ga napustili naziva `moralno zakržljalim ljudima` jer će ljudi početi iznositi istine i o njemu samome", istakao je Petrović.

To što rukovodstvo SDS-a ne razumije politički trenutak u kome se nalazi Srpska i što nipodaštava vrijednost izražavanja volje naroda posredstvom referenduma, kako kaže Petrović, pokazuje da nisu politički stabilna partija i da nisu spremni da vode Srpsku na način njene stabilizacije i učvršćivanja.

"Očekivanja gospodina Govedarice da dođe do osipanja skupštinske većine ili smjene Vlade je potpuno besmislena priča jer ga hvata strah od jačanja Izvornog SDS-a i pokušaja da se važnim ljudima u SDS-u pošalje poruka da oni mogu da budu nosioci opozicije", istakao je Petrović.

Prema njegovim riječima, kohabitaciju SDS-u, SNSD ne nudi na način kako to Govedarica očekuje, ali se na niz poziva predsjednika Republike Srpske o rješavanju važnih pitanja po Republiku Srpsku predstavnici SDS-a nisu odazvali.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: