Bilećki parlament usvojio plan za ozdravljenje JP "Vodovod" | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Bilećki parlament usvojio plan za ozdravljenje JP "Vodovod"

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:14.08.2015.

Novi korak za ozdravljenje bilećkog vodovoda napravljen je danas na vanrednom zasijdanju bilećkog parlamenta. Odbornici su danas usvojili jedinu tačku dnevnog reda o prijedlogu rešenja problema JP Vodovod ad Bileća. Načelnik Bileće Miljan Aleksić kaže da je napravljen veliki iskorak jer je bilo došlo 5 do 12.


"Ja se izvinjavam građanima Bileće što je došlo do poskupljenja cijene vode ali je to bilo neophodno da bi se realizovao ovaj veliki i značajan projekat" - izjavio je Aleksić za Herceg TV.

Na prošlom zasjedanju bilećkog parlamenta ova tačka nije usvojena jer nije dobila skupštinsku većinu. Odbornici Srpske napredne stranke izgleda su se predomislili ovaj put glasali su ZA.

"Prošli put na sjednici je bilo prijetnji i mi nismo glasali, ovaj put nije bilo prijetnji i mi smo glasali. Mi ovo radimo u interesu naroda i za narod, a ne zbog sebe" - rekao je Brane Babić, odbornik SNS RS.

 Direktor JP vodovod Bileća kaže da je konačno proradio glas razuma i dodaje da ga i dalje čekaju velike aktivnosti u rešavanju problema.

Na današnjem vanrednom zasijedanju više se raspravljalo o novim i većim cijenama vode nego o rešavanju ovoga gorućeg problema. Ovomjesečni računi za vodu bilećanima su veći za 50% nego za prošli mjesec.

Zaključak o rešavanju problema JP Vodovod Bileća usvojen je sa 11 glasova ZA a zaključak se sastoji od 8 stavki. Najznačajnija stavka je da će sa HET-om biti potpisan sporazum o rešavanju ovih problema, te da će HET izdvojiti dva miliona maraka za rešavanje problema u oblasti vodosnadbijevanja.

Takođe tu su i tačke o potpisivanju ugovora Vodovoda i Elektro Hercegovine o snadbijevanju električnom energijom ali i potisivanje ugovora o reprogramu na 15 godina,  osim toga HET uložiti i 2 miliona za kritične djelove vodovodne mreže, podnosi se zahtjev Vladi RS za skidanje kamata na dug. JP Vodovod dužno je da preduzme sve radnje štednje. Ovaj zaključak će stupiti na snagu kada Vlada RS da saglasnost za to.

Prilog Bojana Nosovića sa današnje vanredne sjednice SO Bileća možete pogledatu u izdanju Glasa Hercegovine za petak, od 17:00 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: