Borjan: Zaustaviti odlazak mladih | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Borjan: Zaustaviti odlazak mladih

Izvor: Srna | Datum:02.02.2019.

Kandidat koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima Saša Borjan izjavio je danas da će, ukoliko dobije podršku građana Trebinja, najveću pažnju posvetiti mladim ljudima.


“Samo prošle godine Trebinje je napustilo 1.300 mladih ljudi. A protekli utorak 30 naših sugrađana podigli su radne knjižice i otišli da rade u Dubrovnik. Razlog za ovakvo stanje je to što aktuelna lokalna vlast nije uspjela da stvori pozitivan privredni ambijent”, rekao je Borjan, kandidat koalicije koju čine PDP i SDS.

Prema njegovim riječima, u koalicionom programu jasno su istaknuta rješenja kako da se u Trebinje dovedu novi investitori i da se zadrže postojeći.

Govoreći o penzinerskoj populaciji, Borjan je rekao da će, ukoliko dobije podršku na izborima, svaki penzioner na mjesečnom nivou imati naknadu iz gradskog budžeta.

Borjan kaže da su u programu koalicije data rješenja za popravljanje pronatalitetne politike, ukazujući da je prošle godine u Trebinju rođeno 52 beba manje u odnosu na 2017. godinu.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da koalicioni program pokazuje jasnu namjeru Borjana da “priđe svakom čovjeku i ponudi svoju viziju razvoja”.
“Važno je da je Borjan konkretan u planovima kako on vidi razvoj Trebinja”, rekao je Borenović.

Podršku Borjanu danas su dali i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, narodni poslanici Ljubiša Krunić, Branko Butulija i Nebojša Vukanović.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja biće održani 17. februara.

Izbori su raspisani jer je dosadašnji gradonačelnik Trebinja Luka Petrović preuzeo dužnost generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: