Vlada nastavlja sa podrškom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vlada nastavlja sa podrškom

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:08.02.2019.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković sa saradnicima  danas  je posjetio Gradsku upravu Trebinje i razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem.

Višković je još jednom obećao punu podršku Vlade RS i u narednom periodu za sve građane Trebinja.

„Svi  projekti koji su započeti u Trebinju u 2018. godini biće nastavljeni, a Vlada RS obezbijedila je novac i sve će po unaprijed utvrđenoj dinamici biti isplaćeno. Iako su neki htjeli drugačije da je predstave, moja posjeta Trebinju nije nikakve stranačke prirode, završićenmo projekte koji su značajni za sve građane Trebinja, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali“, istakao je premijer Srpske.

Višković je najavio da je Vlada RS započela razgovore sa predstavnicima Svjetske banke oko finansiranja druge faze navodnjavanja obradivih površina u Trebinje, odnosno završetak radova na navodnjavanju Zubačkog polja.

„Posebnu pažnju posvetićemo u narednom periodu izgradnji energetskih postrojenja, raspisan je tender za Hidroelektranu Dabar, uskoro raspisujemo tender za Hidroelektranu Buk Bijela, a do kraja mjeseca formiraćemo zajedničko preduzeće, sa Elektroprivredom Srbije, za izgradnju Hidroelektrana Foča i Paunci“, naglasio je Višković.

On je posebno apostrofirao nužnost izgradnje nove dionice puta Tjentište – Foča za koji je značajna sredstva donirala Vlada Srbije, kao i rekonstrukciju magistralnog puta Ljubinje- Trebinje.

Izražavajući zadovoljstvo posjetom premijera RS Trebinju, zamjenik gradonačečlnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je danas saopšteno da će Vlada RS i u narednom periodu, u dosadašnjem obimu,  podržati zajedničke projekte koji su pokrenuti sa Gradom Trebinjem, te da postoji realna mogućnost da se ta saradnja i proširi.

„Upoznali smo premijera sa činjenicom da se značajan novac iz gradskog budžeta izdvaja za infrastrukturu, a naš cilj je da, zajedno sa projektima, koje realizujemo sa Vladom RS i vladom Srbije, omogućimo ostanak mladih u našem gradu i obezbijedimo perspektivu za sve“, rekao je zamjenik gradonačelnika Trebinje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: