Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja: SVA BIRALIŠTA OTVORENA NA VRIJEME | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja: SVA BIRALIŠTA OTVORENA NA VRIJEME

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Ilustracija | Datum:17.02.2019.

Četrdeset pet birališta u našem gradu jutros su otvorena na vrijeme, u 7 časova i izborni proces se za sada odvija nesmetano, potvrdila je za Radio Trebinje predsjednik GIK Trebinje Željka Ružić.

U birački spisak, podsjeća, zaključno sa 28. januarom, upisano je 30.537 birača.

„Svi birači koji su prijavljeni da glasaju putem pošte, a danas se zateknu u našem gradu, mogu da glasaju putem nepotvrđenih glasačkih listića. Svoju građansku dužnost mogu da obave u prostorijma Javnog preduzeća „Radnik“, to je biračko mjesto koje je pridruženo redovnom biralištu br. 43 i nalazi se u neposrednoj blizini gradske uprave Trebinje“, pojašnjava Ružićeva.

Ona dodaje da je Gradska izborna komisija Trebinje formirala sedam mobilnih timova kako bi glasanje bilo omogućeno i licima koji ne mogu izaći na birališta zbog bolesti, starosti ili invalidnosti, kao i licima u ustanovama stacionarnog tipa – Kazneno-popravnom zavodu i Domu penzionera.

„Za ove izbore posmatrači su akreditovani ispred dva politička subjekta, ispred SNSD-a 51 posmatrač, u ime koalicije „Trebinje zaslužuje bolje“ – 83 posmatrača, te posmatrači ispred Udruženja građana “Delta“ i Foruma građana Tuzla“, kaže predsjednik GIK Trebinje.

I za ove izbore vrata gradske uprave Trebinje otvorena su svim građanima oko eventualnih nejasnoća vezanih za izborni proces.

„Kao i za protekle izbore, i za ove prijevremene izbore za gradonačelnika Trebinja, na protokolu gradske uprave naši građani se mogu obratiti za sve nejasnoće, da provjere gdje treba da glasaju i slično“, navodi Ružićeva.

Presjeci izlaznosti birača, dodaje, planirani su za 11,15 i 19 časova, dok se preliminarni rezultati izbora očekuju do 21 čas.

Birališta će danas biti otvorena od 7 do 19 časova, a važeći identifikacioni dokumenti za glasanje su lična karta, vozačka dozvola ili pasoš.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: