SKUPŠTINA GRADA o programima rada javnih ustanova, boravišnoj taksi, kaznama za parkiranje na zelenim površinama | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SKUPŠTINA GRADA o programima rada javnih ustanova, boravišnoj taksi, kaznama za parkiranje na zelenim površinama

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.03.2019.

Skupština grada Trebinja sutra će na 22. redovnoj sjednici razmatrati pojedinačne programe rada za ovu godinu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Grad Trebinje.

Na dnevnom redu su i izmjene odluke o boravišnim taksama – koja će, ako se prijedlog usvoji, ubuduće iznositi 3 KM.

Biće izmijenjena i odluka o visini paušala boravišne takse za ugostitelje koji pružaju usluge smještaja u kući za odmor, apartmanu i sobi za iznajmljivanje, a koji će prema utvrđenom prijedlogu iznositi 30 KM na godišnjem nivou za svaki krevet.

Predloženim izmjenama odluke o bezbjednosti saobraćaja predviđeno je povećanje novčanih kazni za parkiranje vozila na trotoarima i zelenim površinama, a pooštrenim mjerama posebno će biti zaštićeno područje gradskog parka – gdje će sankcije za nesavjesne vozače iznositi 200 KM, a za pravna lica, čije je vlasništvo nepropisno parkirano vozilo, čak 400 KM.

Odbornici bi trebalo da usvoje i program sanitarne zaštite izvorišta gradskog vodovoda „Oko“, kojim su ustanovljene veličine i granice zona sanitarne zaštite, mjere zaštite, nadzor nad provođenjem i kaznene mjere za nedozvoljene aktivnosti u zoni zaštite.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: