Ćurić: Osnažili veze sa institucijama Srpske i Srbije, pokrenuli značajne investicije i nove socijalne programe | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ćurić: Osnažili veze sa institucijama Srpske i Srbije, pokrenuli značajne investicije i nove socijalne programe

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: Arhiva | Datum:16.04.2019.

Skupština grada Trebinja usvojila je danas izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u 2018. godini.

Godina iza nas, kako je navedeno u izvještaju, protekla je u realizaciji značajnih kapitalnih projekata, među kojima su najznačajniji izgradnja vatrogasnog doma, atletskog stadiona, vrtića „Srbija“, rekonstrukcija gradskog parka, sanacija objekta srednjoškolskog centra, uređenje Starog grada, izgradnja sistema za navodnjavanje, saobraćajnice od Gučine do Mokrih dolova, sistema za vodosnabdijevanje Draženske gore, te izgradnja prilaznog puta sa parkingom do novog groblja u Banjevcima.

Realizovana su i 32 socijalna programa koja su direktno pomogla našim sugrađanima koji se bave poljoprivredom, žive na selu, mladim bračnim parovima, demobilisanim borcima, studentima, đacima i onima koji su se odlučili da pokrenu vlastiti biznis“, istakao je podnoseći izvještaj gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ponovo uspostavljena sloga i jedinstvo sa republičkom vlašću, javnim preduzećima Srpske i saradnja sa Srbijom, istakao je Ćurić, omogućili su da trebinjski razvojni i infrastukturni projekti dobiju značajnu finansijsku podršku, a samo kroz donacije Vlade Srbije našem gradu obezbijeđeno je oko 3 miliona evra.

Zahvaljujući sredstvima matice, uz dječiji vrtić u Gorici, uskoro će se krenuti u izgradnju duhovnog centra u Mrkonjićima, a prepoznata je i vizija gradonačelnika i Gradske uprave da se realizuje veoma značajan projekt revitalizacije kanala oko zidina Starog grada, koja je od Vlade Srbije podržana sa 2 miliona evra.

U toku je izbor projektantske kuće koja će sačiniti glavni projekat rekonstrukcije kanala oko zidina, čime će Trebinje, odnosno staro jezgro grada, dobiti novi, atraktivan izgled“, istakao je Ćurić.

Ukupna ocjena 2018. godine, zaključio je Ćurić, jeste da je ona protekla u radnoj atmosferi, da su realizovani ili pokrenute značajne investicije, koje će značano promijeniti i unaprijediti sliku grada, ali i da se Trebinje opredijelilo da postane vodeći grad u regionu – u kome sve grane privrede imaju šansu za uspjeh.

Što se tiče privrednog ambijenta, naš grad susreće se sa očiglednim problemom odlaska radne snage u susjedni Dubrovnik“, napomenuo je Ćurić dodajući da je Gradska uprava čini sve da obezbijedi povoljan privredni ambijent i da svima koji žele da u našem gradu razviju biznis pruži adekvatnu pomoć, koja nije samo stručna  – već i finansijska, kroz niz programa podrške samozapošljavanju i zapošljavanju.

Na početku zasjedanja gradonačelik Mirko Ćurić, izabran na ovu funkciju na prijevremenim izborima u februaru, položio je zakletvu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: