Bosić posjetio opštinu Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Bosić posjetio opštinu Nevesinje

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:10.09.2015.
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i lider SDS-a Mladen Bosić razgovarao je juče u Nevesinju sa načelnikom Momčilom Šiljegovićem o problemima ove lokalne zajednice i mogućnostima da se sa nivoa države pokrene privreda. On je rekao da je lokalni nivo vlasti suočen sa velikim potrebama građana, ali da ima malo sredstava na raspolaganju.

-   Glavni prioritet vlasti i na nivou Republike Srpske i BiH treba da bude oživljavanje privrede i podsticanje zapošljavanja – istakao je Bosić, dodajući da se zbog vještački nametnutih političkih tema to sada potiskuje u drugi plan.

Bosić je kritikovao odnos Vlade RS prema većini opština u Hercegovini, ukazujući da se energetski resursi regije koriste u privatne i stranačke svrhe umjesto da služe za dobrobit svih građana.

Tokom sastanka je najavljeno da bi ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić uskoro mogli da posjete istočnu Hercegovinu kako bi u okviru svojih resora sagledali glavne probleme lokalnih zajednica juga RS.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: