Kvoruma nema, ali cirkusa ne fali | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Kvoruma nema, ali cirkusa ne fali

Izvor: ATV | Foto: ATV | Datum:08.06.2019.

Da je parlamentarizam u bilećkoj skupštini odavno rekao zbogom, svima je dobro poznato. Ipak tamošnji odbornici uvijek odu korak dalje. Jučerašnja sjednica znakazana je na inicijativu opozicionara, a odbornici skupštinske većine se nisu pojavili. Kvoruma nije bilo, ali cirkusa nije falilo.

Dražen Dunđer u fotelji predsjedavajućeg je opstruisao rad sekretara skupštine.

Nakon što je jedva uspjela pročitati poslovnik i otkazati zasjedanje, skupštinski sekretar Dragica Bajat nije bila spremna za izjave.

"Kako ovo komentarišete?"
"Ne bih stvarno."
"Da li je ovo parlamentarno?"
"Ne ne," nije bila raspoložena za razgovor Dragica Bajat.

Više nego spremni bili su opozicionari. Po vladajućim su osuli drvlje i kamenje. Tvrde da je bilećki budžet potpuno prazan, da je opština u haosu, a zaprijetili su i protestima.

"Pozivam građane da se što brže i u što kraćem roku okupimo i da ovakve stvari preuzmemo u naše ruke, a ne da lošiji od nas i nesposobniji uništavaju naš grad, jer mi imamo namjeru da živimo u ovome gradu," rekao je Dražen Dunđer, odbornik kluba "Zvezdano nebo".

"Oni ne žele da pred građane Bileće iznesu njihovo činjenično stanje. Ovo za blokiranje računa, sedmično jednom se blokira, namiruju se poreske obaveze i dobavljači koji se ne izmiruju redovno. Jedino posredstvom suda se mogu izmiriti neke obaveze," kaže Miodrag Uljarević, odbornik SDS-a.

Osim odbornika većine nije se pojavio ni predsjednik, a načelnik je, kažu, opravdano odsutan. Zato se u skupštinskoj sali nakratko pojavio bilećki menadžer. I on je pokušao izaći na kraj sa razjarenim opozicionarima.

"Čuli smo da su najavljeni protesti, odnosno da će građani Bileće, na čelu sa opozicijom, izraziti nezadovoljstvo? Sve je demokratsko pravo i svako ima pravo na proteste. Čuli smo da je blokiran račun opštine Bileća? To danas nije tačno. Danas nije, a juče? Pa s vremena na vrijeme se blokira račun zbog nedostatka sredstava, ali danas to nije tačno," rekao je Mihajlo Vujović, menadžer opštine Bileća.

Opozicionari kažu da su na današnjoj sjednici željeli pričati o gorućim problemima Bileće. Kivni su i na predsjednika što mjesecima ne zakazuje skupštinska zasjedanja. Osim njih, prisutan je bio i odbornik DNS-a ali pred kamere nije želio.

Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: