Odbornici sutra o Nacrtu rebalansa budžeta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Odbornici sutra o Nacrtu rebalansa budžeta

Izvor: SRNA | Datum:09.07.2019.

Odbornici Skupštine grada Trebinja razmatraće sutra Nacrt rebalansa budžeta u iznosu od 32.344.000 KM, kojim je ovogodišnji budžet uvećan za kreditno zaduženje od 5.446.000 KM.

Budžet grada Trebinja za 2019. godinu iznosi 27.887.000 KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je Srni da grad ide u kreditno zaduženje zbog poteškoća sa Hidroelektranom "Plat".

"Da ne bi stale sve naše investicije, dižemo kredit i zato je sutra glasanje o rebalansu", pojasnio je Ćurić.

Pred odbornicima Skupštine grada naći će se 22 tačke dnevnog reda, među kojima je i prijedlog odluke o pokriću deficita budžeta grada sa stanjem na dan 31. decembar 2018. godine.

Na sjednici će biti razmatran prijedlog odluke kojom će se naplata parkinga uvesti na još pet lokacija u gradu.

Ćurić ističe da su gužve na parkiralištima u gradu veliki problem i da građani ukazuju na nedostatak parking mjesta.

"Ljudi su voljni da izdvajaju za mjesečne karte tamo gdje žive. Mi imamo razumijevanja i shodno tome smo proširili zonu", napominje Ćurić.

Odbornici će na sjednici raspravljati o realizaciji programa podrške zapošljavanju nezaposlenih lica za period 2017-2018. godina, o Akcionom planu zapošljavanja za period 2019-2022. godina, o realizovanim aktivnostima iz Strategije razvoja socijalne zaštite 2018-2023, te o bezbjednosti saobraćaja na području grada.

Sjednica će početi u 10.00 časova.Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: