Ministar Mirjanić posjetio opštinu Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ministar Mirjanić posjetio opštinu Nevesinje

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:30.09.2015.

Susretom sa načelnikom opštine Nevesinje  Momčilom Šiljegovićem i predstavnicima lokalnih  privrednih subjekata ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi RS Stevo Mirjanić započeo je danas dvodnevnu posjetu opštinama istočne Hercegovine. Razgovarano je o više tema iz oblasti agrarne privrede i problemima proizvođača mlijeka.

Ministar Mirjanić je najavio da će svi podsticaji poljoprivrednicima biti  uredno isplaćeni, samo će određeni  rokovi biti razvučeni. Učesnici sastanka izrazili su spremnost da odlučnije rade na korišenju raspoloživih resursa koji postoje na području opštine, a trenutno se ne koriste.

Dogovoreno je da Ministarstvo poljoprivrede, Opština Nevesinje i Zavod za pedologiju iz Banjaluke naprave inventarizaciju zemljišta i tačno utvrde koliko je površina dato pod zakup i koncesiju. Preostali dio produktivnog zemljišta  biće usmjeren u funkciju proizvodnje. Kako je najavio Mirjanić, angažman Geodestske uprave RS  trebao bi jednoobrazno biti riješen za sve opštine Republike Srpske.

Ministar Mirjanić je podsjetio na aktelne projekte resornog ministarstva koji se odnose na ulaganja u sistem navodnjavanja, a najavio je  da će Vlada RS podržati i domaće proizvođače mesa.

Načelnik opštine Momčilo Šiljegović  rekao će u okviru programa  „Vodovod i kanalizacija RS“ iduće godine biti instaliran prečistač za vodu i riješene poteškoće potrošača u višim zonama.

- To će otkloniti probleme i građana i privrednih subjekata - istakao je Šiljegović.

Nevesinjski proizvođači mlijeka  naglasili su da najviše problema imaju u primarnoj proizvodnji i naplati potraživanja. Posao im otežavaju i nepovoljni klimatski uslovi i kašnjenje podsticaja.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: