Ministar Petričević u Trebinju: Bolja zakonska rješenja za preduzetnike | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ministar Petričević u Trebinju: Bolja zakonska rješenja za preduzetnike

Izvor: Radio Trebinje | Foto: HERCEG TV | Datum:24.09.2019.

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević razgovarao je danas u Trebinju sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, a osnove teme su bile olakšice poslovanja u poslovnim zonama.

Ministar Petričević je rekao da će se naredne godine raditi na izmjeni i dopuni Zakona o poslovnim zonama, kako bi se došlo do što boljeg rješenja za poslovanje u ovim zonama.

„Takođe je razgovarano o povoljnijim kreditnim linijama za preduzetnike i privrednike, što je u završnoj fazi, a ono na čemu će ministarstvo istrajati je da kamate za preduzetnike koji počinju ili proširuju posao budu od 2 odsto u periodu od 10 godina, sa grejs periodom od dvije godine.

Upitan kako komentariše stanje u tektilnoj industriji „Trebinjka“, čije radnice su se i danas okupile ispred zgrade gradske uprave, zbog neisplaćenih plata i doprinosa, Petričević je odgovorio da ne smatra da se radi o nečemu zlonamjernom.

„Investitor je neko ko pokušava da obezbjedi tržište i ne mislim da je u pitanju bilo šta namjerno. Nadam se da će se ovaj problem rješiti i doći do investitora. Ono ubuduće bitno za tekstilnu industriju  je iznalaženje  mogućnosti da se obezbjedi ozbiljniji investitor iza koga stoji država, jer se tako sigurnije posluje, a lakše rješavaju problemi ko do njih dođe", poručio je Petričević.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je naveo da su tema bile  stanje u poslovnim zonama  u RS i Trebinju, kako bi zajedno bile izbjegnute određene poteškoče,  da bi ljudi koji žele da formiraju slobodnu zonu imali veće olakšice. Razgovarano je kao iznaći načina da privrednicima koji žele da prošire proizvodnju budu manje kamatne stope, da se privrednici koji kontaktiraju ministarstvo povežu sa gradskom upravom da se vidi koji su kapaciteti u Trebinju i šta su olakšice da bi oni došli u naš grad.

„U narednom periodu očekujemo i povrtane informacije i konkretne prijedloge šta bi mogli raditi u Trebinju kako bi otvorili nova radna mjesta“, poručio je Ćurić.

Petričević je radnu posjetu Trebinju iskoristito i za posjetu Udruženju žena "Vasila" iz našeg grada, kojem je uručio donaciju od 3.000 KM za projekat koji se odnosi na očuvanje starih zanata.Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: