Bileća: Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Bileća: Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

Izvor: SRNA | Datum:27.09.2019.

Skupština opštine /SO/ Bileća usvojila je danas izvještaj o izvršenju lokalnog budžeta za prošlu godinu u iznosu od 12.885.887 KM, što je za 1.754.887 KM više od plana.

Nezavisni odbornik Dragan Babić imao je dvije primjedbe na izvršenje budžeta – velika sredstva koja su potrošena na zatezne kamate i način utroška kredita od tri miliona KM.

“Zatezne kamate iznose 176.000 KM za prošlu godinu, kada dodamo redovne kamate na uzete kredite i pozajmice od 300.000 KM to je skoro pola miliona KM. Sredstva od kredita od 3.000.000 KM potrošena su bez plana utroška koji mora da donese SO”, rekao je Babić.

On je podsjetio da je posljednja sjednica SO Bileća održana prije šest mjeseci, te da odbornici vladajuće većine ne učestvuju u radu lokalnog parlamenta.

Prema riječima opozicionih odbornika Dragana Babića i Dražena Dunđera, ukupna zaduženja opštine Bileća premašuju 12 miliona KM.

Predsjednik SO Srđan Rogan /SNSD/ rekao je da je lokalna Skupština ispoštovala zakonske procedure, navodeći da su sve sjednice zakazivane u predviđenom roku.

“Zašto se odbornici nisu pojavljivali na sjednicama, to je pitanje za njih. Ja kao predsjednik Skupštine nemam nikakvo pravo da na bilo koji način utičem na to da se neko ne pojavi na zasjedanju”, rekao je Rogan novinarima.

Na današnjoj sjednici SO Bileća usvojeno je svih 17 tačaka dnevnog reda.

Nisu usvojeni prijedlozi opozicionih odbornika Miodraga Uljarevića i Dražena Dunđera o smjeni predsjednika bilećke Skupštine Srđana Rogana, potpredsjednika Skupštine Branka Aleksića, zamjenika načelnika opštine Milorada Radovića i direktora Centra za socijalni rad Branke Radmilović.

Sjednica SO Bileća do sada je odgađana više puta zbog nedostatka kvoruma.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: