FORUM ZA BEZBJEDNOST ZAJEDNICE analizirao urađeno u prethodnih godinu dana | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

FORUM ZA BEZBJEDNOST ZAJEDNICE analizirao urađeno u prethodnih godinu dana

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.10.2019.

Forum za bezbjednost zajednice Trebinje održao je danas sjednicu, a na dnevnom redu bila je analiza realizacije zaključaka sa svih prethodnih sjednica u proteklih više od godinu dana.

„Sa zadovoljstvom smo konstatovali da su riješeni krupni problemi, poput paljevine vozila i formiranja odjeljenja policijske stanice u Gorici. Informisani smo da je nabavka stacionarne kamere za mjerenje brzine kretanja vozila u toku, a dijelom su ostali nerealizovani zaključci obrazovanja mladih iz oblasti prevencije i borbe protiv narkomanije, vršnjačkog nasilja i djelovanja navijačkih grupa, pa je ponovo pokrenuta inicijativa da se ti zaključci realizuju“, saopšteno je nakon sastanka.

Na današnjoj sjednici su uglavnom razmatrana pitanja iz oblasti saobraćaja, posebno u blizini OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Bregovima i OŠ „Vuk Karadžić“, koji je još izraženiji, kao i u neposrednoj blizini Bolnice, gdje je evidentan problem pristupa kola hitne pomoći, posebno u vrijeme turističke sezone kada su u saobraćaj uključeni i autobusi.

„Zaključak foruma je da pojačana aktivnost policije daje rezultate, ali da se nije moguće oslanjati isključivo na to, zbog toga što ni policija nema neograničene resurse, već da se traži sistemsko rješenje, kroz izradu odgovarajućeg plana za poboljšanje odvijanja saobraćaja, u čijoj bi se izradi, ako je to potrebno, angažovali i stručnjaci iz odgovarajućih ustanova koje se bave tom problematikom“, navedeno je u saopštenju nakon sjednice Foruma za bezbjednost zajednice.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: