Sjednica SO Nevesinje 1. novembra | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Sjednica SO Nevesinje 1. novembra

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:29.10.2019.

Na narednoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje koja je zakazana za petak, 1. novembra, odbornici će razmatrati Prijedlog odluke o dodjeli opštinskih priznanja za 2019. godinu. Uručivanje Povelje opštine Nevesinje, Plakete „Sveti Dimitrije“ i zahvalnica biće upriličeno tokom predstojećih Mitrovdanskih svečanosti.

Odbornici bi trebalo da usvoje i konačnu verziju planiranih budžetskih prihoda i rashoda za 2019. godinu. Na prethodnoj sjednici usvojen je Nacrt rebalansa Budžeta, a u međuvremenu je Opštinsko odjeljenje za finansije sačinilo konačan dokument. Odbornicima će na usvajanje biti ponuđen i Prijedlog odluke o izvršenju rebalansa budžeta kojom se propisuje način upravljanja budžetskim sredstvima, prava i obaveze budžetskih korisnika.

Opštinski parlament bi trebalo da usvoji Plan aktivnosti na realizaciji preporuka Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske koja je obavila reviziju konsolidovanog finansijskog izvještaja opštine Nevesinje za 2018. godinu.

Na dnevnom redu sjednice je Informacija o stanju bezbjednosti na području opštine za protekli period 2019. godine i Izvještaj Organizacionog odbora „Nevesinjske olimpijade 2019“.

Odbornici će se izjasniti o Prijedlogu odluke o načinu i uslovima prodaje industrijskog objekta na lokalitetu bivšeg Vojnog logora, a trebalo bi da utvrde uslove i način prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta koje se nalazi u obuhvatu regulacionih planova „Lapčevine“ i „Gvozd“.
 
 
 Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: