Bileća: Odgođena sjednica lokalnog parlamenta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Bileća: Odgođena sjednica lokalnog parlamenta

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:11.11.2019.

Sjednica Skupštine opštine Bileća koja je bila zakazana za danas odgođena je zbog nedostatka kvoruma, budući da su prisustvovala samo četiri odbornika opozicije.


Predsjednik Skupštine opštine Bileća Srđan Rogan rekao je novinarima da je sjednica odgođena zbog odsustva hercegovačkog kneza Rodoljuba Draškovića, koji je danas trebalo da se obrati lokalnom parlamentu i stanovnicima Bileće.

"Zbog iznenadnih obaveza koje je Drašković imao kasno juče smo obaviješteni da jutros neće moći da se pojavi. To je jedini razlog zbog kojeg nismo održali današnje zasjedanje", naveo je Rogan.

On je dodao da će datum održavanja sjednice, u saglasnosti sa Draškovićem, biti utvrđen naknadno.

Odbornik SDS-a u bilećkoj Skupštini Miodrag Uljarević rekao je da je, osim obraćanja Draškovića, na današnjoj sjednici trebalo da bude raspravljano i o drugim tačkama dnevnog reda za koje, kako ističe, "vladajuća većina nije imala skupštinsku većinu".

Dražen Dunđer, odbornik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj", rekao je novinarima da bi načelnik opštine i predsjednik Skupštine opštine, da imaju morala, odmah podnijeli ostavke.

"Skupština nije zakazana samo zbog Rodoljuba Draškovića, već je razlog neodržavanja sjednice to što nije postojala skupštinska većina ni za jednu od devet tačaka dnevnog reda", tvrdi Dunđer.

Na dnevnom redu trebalo je da bude devet tačaka, a, osim obraćanja Draškovića, odbornici su trebali da razmatraju i donošenje odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća "Parking servis", kao i razvojne agencije opštine.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: