Vučurević: Naredna godina sa rekordnim budžetom i investicijama | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vučurević: Naredna godina sa rekordnim budžetom i investicijama

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Herceg TV | Datum:10.11.2015.
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ocijenio je da nacrt rebalansa budžeta Grada Trebinje, koji je danas usvojen na sjednici Skupštine grada, pokazuje viskog stepen finansijske stabilnosti, te „vispreno i domaćinsko“ poslovanje Gradske uprave u tekućoj godini.

On je podsjetio da su ovi finansijski rezultati postignuti uprkos tome što su Trebinju „kriminalnim radnjama“ u vezi sa Bobar bankom uskraćena 3 miliona KM, koja bi bila na tekućem budžetskom kontu.

„Grad Trebinje danas je finansijski najstabilnija lokalna jednica u BiH. Grad je sa današnjim danom izmirio sve svoje obaveze prema korisnicima i dobavljačima, isplatio je sve socijalne prinadležnosti, a radovno izvršava planirane grantove i za sve organizacije“, rekao je Vučurević, dodajući da i narednu budžetsku godinu Grad Trebinje dočekuje „potpuno relaksirano“.

„Stvorili smo preduslove da budžet naredne godine bude najveći u posljednjih trideset ili više godina. I da ćemo u idućoj godini bilježiti investicije veće nego ikad do sada“, najavio je Vučurević.

Skupština Grada Trebinja usvojila je danas nacrt rebalansa budžeta Grada Trebinja za 2015. godinu, u iznosu od 21 miliona KM, što je 93% usvojenog budžeta ili za 1.592.000 KM manje u odnosu na plan.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: