Regionalni odbor stranke Napredna Srpska prešao u DNS | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Regionalni odbor stranke Napredna Srpska prešao u DNS

Izvor: Srna | Datum:15.11.2015.

Regionalni odbor stranke Napredna Srpska napustio je ovu političku partiju i pristupio DNS-u, saopšteno je danas na konferenciji za novinare DNS-a u Trebinju.

Regionalni odbor stranke Napredna Srpska prešao u DNSNa konferenciji je istaknuto da je stranka Napredna Srpska svoje odbore imala u Trebinju i Nevesinju, te da je uz članove odbora u DNS prešlo blizu 200 članova.

U Skupštini grada Trebinja ubuduće će, uz jednog odbornika DNS-a Peka Ivankovića biti i Srđan Bubalo, bivši član stranke Napredna Srpska. Predsjednik DNS-a Marko Pavić istakao je da je evidentan rast ove političke partije koja dobija sve više pristalica.

"Mi radimo svoj posao. Ljudi dolaze tamo gdje mogu da realizuju razmišljanja i ideje", rekao je Pavić i napomenuo da je DNS sa Naprednom Srpskom ušao u protekle izbore, računajući da će tako biti snažniji sa većim uticajem u političkom, društvenom i ekonomskom životu Republike Srpske.

On je naveo da je rukovodstvo stranke Napredna Srpska napustilo i DNS i članstvo, te počelo samostalno djelovati sa mandatima koje su dobili, kako je rekao, na leđima DNS-a.

Predsjednik Regionalnog odbora stranke Naredna Srpska Jovica Vlatković istakao je da je odluka o prelasku bila jednoglasna, te da "oni nisu napustili stranački kurs i politiku koju su dogovorili, već je stranka napustila njih".

"Sa DNS-om smo i krenuli u izbore. Oni su nama pomogli da se pozicioniramo što se tiče političkog života u Republici Srpskoj, pa je i logično da sa njima i nastavimo", rekao je Vlatković.

Srđan Bubalo kaže da je nezadovoljan politikom koju je vodio predsjednik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo, te da je jedan od razloga neslaganja i taj što nije mogao da dozvoli da mu Šukalo sugeriše da na predstojećim izborima podrži aktuelnog gradonačelnika Slavka Vučurevića.

Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: