Tamindžija – Najveća izdaja Srpske učinjena je onda kada je 550 preduzeća privatizovano za 20 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Tamindžija – Najveća izdaja Srpske učinjena je onda kada je 550 preduzeća privatizovano za 20 miliona KM

Izvor: Hercegovina Pres | Foto: Hercegovina Pres | Datum:20.12.2019.

Narodni poslanik Ilija Tamindžija iz SNSD-a rekao je da je najveća izdaja Republike Srpske počinjena tokom vladavine SDS-a do 2006. godine, kada je za svega 20 miliona KM devizne štednje privatizovano čak 550 preduzeća koja su bila u državnom vlasništvu.

 

 

Tamindžija je, obraćajući se narodnom poslaniku Miladinu Staniću iz SDS-a, rekao da je ove podatke iznio jer ga je zamolio „jedan visoki funkcioner SDS-a iz tog vremena, bez koga se ništa nije moglo uraditi u oblasti finansija“.

 

“Iznio je on to tada i na organima SDS-a govoreći ‘hajde ljudi, ako već to sve hoćete da prodate – mašine, hale, da sve pretvorite u staro gvožđe, ostavite bar zemljišta lokalnim zajednicama od Trebinja do Novog Grada’. Da je to urađeno, sve lokalne zajednice bi imale uređenu kompletnu infrastrukturu“, naveo je Tamindžija.

 

On je istakao da je nemoguće a da se ne sagleda period do 2005. godine, kada je prosječna penzija bila 185 KM, a 2018. godine 367 KM, dok je prosječna plata 2005. bila 465 KM, a 2018. godine 849, te da će u februaru 2020. biti 1.000 KM.

 

“Koja to država u regionu je imala ovoliki rast penzija i plata!? Jesu one male i dalje. Znamo to jer živimo sa građanima, a ne kao pojedini koji se ‘frljaju’ sa milionima, avionima i kamionima koje su stekli kroz te privatizacije“, naveo je Tamindžija.

 

Prema njegovim riječima, opozicija, posebno nekoliko ljudi iz SDS-a, koji stalno drže pridike, nije pozvana da drži da to radi na ovu temu, jer su se tada enormno obogatili na račun privatizovanih preduzeća.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: