Nevesinje: Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2020. godinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Nevesinje: Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2020. godinu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:21.12.2019.

U Velikoj sali opštine Nevesinje sinoć je održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2020. godinu. Ranije su o najvažnijem opštinskom dokumentu raspravljali i odbornici Opštinskog parlamenta.

Načelnik opštine Milenko Avdalović rekao je da je za kapitalne investicije u narednoj godini planirano da se izdvoji 770.000 KM. Naglasio je da su povećane subvencije za poljoprivrednike i sredstva za uduženja „Osmjeh više“ i „Moja nada“, dok su grantovi za sport, omladinske organizacije i udruženja građana planirani na prošlogodišnjem nivou.

Načelnik Odjeljenja za finansije Zorka Umićević ocijenila je da je predložena struktura prihoda i rashoda realna i da će omogućiti nesmetano funkcionisanje korisnika budžetskih sredstava.

Tokom rasprave korisnici budžeta su uglavnom diskutovali o budžetskoj potrošnji. Sugestije načelniku i njegovim sardnicima uputili su predstavnici mjesnih zajednica, Komusa i FK „Velež“.

Načelnik opštine rekao je da će sa svojim saradnicima razmotriti zahtjeve i primjedbe iznesene na javnoj raspravi.Konačna verzija budžeta za 2020. godinu biće poznata nakon što se o ovom dokumentu izjasne i skupštinski odbornici.

Nacrt budžeta usvojen je u iznosu 8,3 miliona KM.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: