Bileća: ODGOĐENA SJEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Bileća: ODGOĐENA SJEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA

Izvor: SRNA | Datum:23.12.2019.

Sjednica Skupštine opštine Bileća koja je bila zakazana za danas i na kojoj su odbornici trebali da raspravljaju o devet tačaka, odgođena je jer odbornički klubovi nisu postigli dogovor o dnevnom redu i smjeni predsjednika Skupštine Srđana Rogana.

Sjednici je prisustvovalo 12 odbornika, a odsutno je bilo šest odbornika vladajuće koalicije i jedan odbornik opozicije.

Nakon sastanka predsjednika četiri kluba odbornika koji djeluju u sastavu bilećke Skupštine, Klub odbornika SNSD-a je napustio današnje zasjedanje, poslije čega je Skupština odgođena.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Ljubo Vuković rekao je novinarima da skupštinska većina ne funkcioniše dobro, te da najveći problem aktuelna većina ima sa strankom DNS.

"DNS nam uvijek `šara` jer na sjednicama kolegijuma i Skupštine nekada glasa za, a nekada protiv nekih tačaka. Prema tome nismo se mogli usaglasiti o ovom dnevnom redu", rekao je Vuković novinarima.

Komentarišući odsustvo odbornika SNSD-a sa današnje sjednice, Vuković je rekao da se sa ovom strankom ne dešava ništa loše.

"Ima pojedinih odbornika koji hoće da se poštuje nečije mišljenje, ali, ipak, treba zastupati stav stranke. Ko ne poštuje stavove stranke zna se kako treba postupiti", naglasio je Vuković.

Odbornik DNS-a u bilećkoj Skupštini Slavko Dangubić rekao je da je zatečen zbog Vukovićevih navoda da sa DNS-om ima najviše problema, navodeći da ne vidi u čemu je problem.

On je rekao da je na sastanku klubova odbornika tražio smjenu predsjednika bilećke Skupštine Srđana Rogana, jer "javašluk i haotično stanje" u Bileći ne vode ničemu, ali da je to Ljubo Vuković odbio i tražio odgađanje Skupštine za nekoliko dana.

Odbornik SDS-a u bilećkoj Skupštini Miodrag Uljarević rekao je novinarima da u Bileći trenutno niko nema skupštinsku većinu.

Odbornik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" u Bileći Dražen Dunđer
smatra da nije problem samo u aktuelnoj skupštinskoj većini, već i u tome što je opozicija nesigurna.

Dunđer smatra i da je današnja sjednica trebalo da bude održana.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: