Usvojen Godišnji program rada gradonačelnika i Gradske uprave za 2020. | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Usvojen Godišnji program rada gradonačelnika i Gradske uprave za 2020.

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Herceg TV | Datum:30.01.2020.

Skupština grada Trebinja usvojila je danas Godišnji program rada gradonačelnika Trebinja i Gradske uprave, te Program rada Skupštine grada za 2020. godinu.

Donosena je i odluka o davanju saglasnosti gradonačelniku da može raspisati javni poziv za prikupljanje ponuda investitora zainteresovanih za izvođenje preostalih radova, te korišćenje prostora na spratu gradske tržnice u izgradnji.

Kako je pojašnjeno, drugi nivo objekta gradske tržnice biće izgrađen samo u osnovnim elementima, pri čemu je dovršetak izgradnje obaveza budućeg zakupca.

Gradonačelniku Mirku Ćuriću data je i saglasnost za kupovini preostalog dijela Ćelovića kuće sa dvorištem, koji su trenutno u privatnom vlasništvu.

Skupština je donijela i odluku o pristupanju procesu izrade srednjoročnog plana kapitalnih investicija za period 2020-2024. godine, nakon čega bi, kako je rečeno, trebalo da uslijedi imenovanje koordinacionog tima, te raspisivanje javnog poziva za kandidovanje kapitalnih projekata vrijednosti preko 50.000 KM.

Usvojena je i odluka o visini cijene nepokretnosti po zonama za dan 31. decembar 2019.

Danas usvojenom odlukom važenje „Urbanističkog plana Trebinje 2015“ produženo je do 2023. godine.

Usvojene su i odluke o utvrđivanju nacrta izmjena dijelova regulacionih planova „Sjeverni logor“ i „Blace-Abazovina“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: