Nevesinjski odbornici o rebalansu budžeta i budžetskom planu za narednu godinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Nevesinjski odbornici o rebalansu budžeta i budžetskom planu za narednu godinu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:03.12.2015.

Na narednoj sjednici Opštinskog parlamenta koja je zakazana za sutra raspravljaće se  o Nacrtu rebalansa budžeta za tekuću godinu i Nacrtu budžeta za 2016. godinu. Na dnevnom redu su još 24 tačke.

Prema Nacrtu rebalansa budžeta za 2015. godinu ukupni prihodi planirani su u iznosu 6.834.134 KM što je za 9% više od plana.  Poreski prihodi su na nivou planiranih,a  neporeski su manji za 16%. Prihodovna strana korigovana je i sa iznosima odobrenih transfera od  pojedinih ministarstava u  Vladi RS i primitkom od kreditnog zaduženja. Budžetska potrošnja do kraja godine planirana je prema raspoloživim sredstvima.Najveća promjena u odnosu na plan je u izdacima za nefinansijsku imovinu.

Prema predloženom Nacrtu budžeta za 2016. godinu planirani su prihodi od 6.788.709 KM što je za 8% više od ovogodišnjeg plana.

Odbornici bi trebalo da  usvoje Prostorni plan opštine Nevesinje, Program utroška namjenskih sredstava od naknada po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata, Program zimske službe održavanja puteva, te Program zajedničke komunalne potrošnje za narednu godinu.

Na dnevnom redu sjednice su Izvještaj o realizaciji budžeta za devet mjeseci 2015. godine, Prijedlog odluke o načinu odabira projekata organizacija civilnog društva, Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška prihoda prikupljenih po osnovu posebnih vodnih naknada, te Informacija o realizaciji Politike omladinskog organizovanja. Odbornici bi trebalo da donesu odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje članova upravnih odbora javnih ustanova čiji je osnivač opština Nevesinje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: