Počinju pripreme za izbore-Ko će biti kandidati | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Počinju pripreme za izbore-Ko će biti kandidati

Izvor: Hercegovina pres | Foto: Hercegovina pres | Datum:23.02.2020.

Do lokalnih izbora 2020. godine više je od pola godine, ali za političke partije pripreme su već počele. Intenzivni su sastanci u poseljdnje vrijeme, okupljanje  članstva, analiza situacije na terenu.

Na izborima će građani odlučivati ko je najbolji kandidat za gradonačelnika, a biraće i odbornike koji će ih predstavljati naredne četiri godine.

Opozicija još ni blizu ne otkriva ko bi mogao biti njihov kandidat, pa ni to da li će biti jedinstveni. Čaršija spekuliše da bi na crtu kandidatu Snsd-a i njegovih koalicionih partnera mogao predsjednik BORS Trebinje Dejan Bodiroga. Za sada zvanično nije odlučeno, stav je SDS i PDP.

Izvjesno je da će jednog kandidata i ove izbore imati SNSD, DNS, SP, Ujedinjena Srpska. To će biti izbor najjače stranke-SNSD, a najviše šanse da se nađe na listi ima aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić.

Za sada niko ne pokazuje ambiciju da u izbornu trku za gradonačelnika ide kao nezavisni kandidat.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: